V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.10.2014. - Uskoro nastavak izgradnje kolektorske mreže u naselju “Petar Pecija”
Raspisivanjem tendera za izbor najboljeg ponuđača radova, uslijediće nastavak izgradnje kolektorske mreže u izbjegličkom naselju “Petar Pecija” u Kozarskoj Dubici, potvrdio je to danas načelnik opštine Mile Zlojutro.
Riječ je o projektu čija vrijednost iznosi 266. 000 KM, a koju će u omjeru 60 na prema 40 odsto obezbijediti federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica i opština zajedno sa Vodovodnim preduzećem.
„Tenderska procedura će se sprovesti narednih dana, a sledeći mjesec po izboru izvođača, počeće radovi koji će trajati dok vremenske prilike budu dozvoljavale”, rekao je načelnik Zlojutro.
“Danas je dogovorena naredna faza radova u izgradnji kolektora u naselju “Petar Pecija”. U zadnje dvije godine mi smo kod raznih institucija Vlade RS, Vlade FBiH i Savjeta ministara kandidovali nekoliko desetina projekata koji se odnose na infrastrukturu koja nedostaje ovoj opštini, međutim, u najvećem broju slučajeva nismo naišli na razumijevanje da bi se značajnija sredstva pribavila”, podsjetio je Zlojutro i dodao da je ovaj projekat odobren zahvaljujući dobrim kontaktima odbornika SDA u SO Kozarska Dubica Omera Veladžića i razumijevanju federalnog Ministarstva za izbjegla i raseljena lica koje je prepoznalo njegovu važnost.
On je podsjetio da izgradnja kompletne kolektorske mreže u ovom naselju iznosi 750. 000 KM, te da će se radovi nastaviti kao se budu obezbjeđivala sredstva.
Ovih dana opština je potpisala i ugovor sa Ministarstvom za izbjegla i raseljena lica Vlade RS, a kojim je obezbijeđena polovina sredstava za asfaltiranje “Pećke ulice” u istom izbjegličkom naselju, dok će se polovina sredstava obezbijediti iz opštinskog budžeta.
”Od traženih 60. 000 KM, dobili smo 30. 000KM, pa ćemo radove izvesti uz sufinansiranje opštine. Moram reći da se nadam da će doći vrijeme kada će i ova opština imati isti tretman kao i druge kod Vlade RS i Savjeta ministara”, rekao je Zlojutro.
Odbornig SDA u SO Kozarska Dubica Omer Veladžić je naglasio da se na realizaciju ovog projekta čekalo 27 godina, te da su pribavljena sredstva bespovratna i da ih federalno ministarstvo ulaže u održivi povratak.
“Nećemo na ovome stati, po isteku ove godine ćemo se prijaviti za sledeći aranžman da možemo nastaviti posao, odnosno da zaokružimo finansijsku konstrukciju koja iznosi 750. 000 KM”, rekao je Veladžić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi