V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.10.2014. - U pripremi 11 infrastrukturnih projekata
Opština Kozarska Dubica kandidovaće 11 projekata iz oblasti infrastrukture, kako bi se od strane donatora obezbijedila sredstva u ukupnoj vrijednosti od oko 11 miliona KM u cilju rekonstrukcije i izgradnje objekata za odbranu od poplava.
U Odjeljenju za stambeno - komunalne poslove je rečeno da je pored sanacije i rekonstrukcije vodoprivrednih objekta, neophodna regulacija i čišćenje pojedinih korita rijeka i kanala koji su usljed proteklih poplava uzrokovali probleme u naseljenim mjestima.
„Neophodna su sredstva kako bi se za pojedine projekte izradila projektana dokumentacija i izvršili radovi, dok projektna dokumentacija za pojedine već postoji. Namjera nam je da uz pomoć donatora pokušamo zaokružiti finansijsku konstrukciju i osigurati realizovanje navedenih mjera, a sve kako bi se stanovništvo zaštitilo od poplava“, rekla je načelnik Odjeljenja za stambeno - komunalne poslove Tanja Burić.
U ranijem periodu već su obezbjeđena sredstva i potpisani ugovori za rekonstrukciju savskog nasipa u dužini od 14 kilometara, rekonstrukciju crpne stanice Una i gornjeg i donjeg obodnog kanala.
Odjeljenje za prostorno uređenje je na osnovu procjenjenog stanja na terenu napravilo popis prioriteta, finansijsku konstrukciju i redoslijed kako bi trebalo da se odvija neophodna sanacija i rekonstrukcija.
Sredstva od donatora bila bi usmjerena na ojačanje unskog nasipa, regulaciju korita rijeke Mlječanice od rijeke Une do Košuće, potom na regulaciju rijeke Mlječanice od ušća sa rijekom Košućom, regulaciju korita rijeke Knežice, a potom korita Moštanice. U planu je čišćenje kanala Binjačke, kao i izrada oborinske kanalizacione mreže u naselju Vrioci, Komlenac i Suvaja. Osim toga izvršila bi se rekonstrukcija crpne stanice Glavinac I, čišćenje srednjeg kanala III dužine osam kilometaram, kanala Hatipovac i regulacija rijeke Jelovače.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi