V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.10.2014. – Odbornici zatražili hitno provođenje mjera na sanaciji vodozaštitnih objekata
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas zaključak da se nadležnim institucijama i ustanovama Republike Srpske uputi zahtjev za hitno provođenje mjera i aktivnosti na sanaciji i izgranji vodozaštitnih objekata i infrastrukture na području opštine Kozarska Dubica.

Zaključak je usvojen nakon što su odbornici Skupštine opštine jednoglasno prihvatili Izvještaj o procijenjenoj šteti na području opštine Kozarska Dubica uzrokovanoj majskim i avgustovskim poplavama 2014. godine, a biće upućen Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske" i Javnoj ustanovi "Vode Srpske".

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Nebojša Milovčević precizirao da su odbornici, pored zaključka kojim se od nadležnih republičkih institucija traži hitno postupanje u sanaciji vodozaštitnih objekata i infrastrukture, usvojili i zaključak, kojim se traži održavanje posebne tematske sjednice Skupštine opštine, na kojoj bi bile razmotrene preventivne mogućnosti i radnje koje se mogu preduzeti u cilju zaštite od novih poplava.

Ukupna šteta na području opštine Kozarska Dubica u majskim poplavama procijenjena je u iznosu od 2.824.208 KM, dok je šteta pričinjena na stambenim objektima, javnoj infrastrukturi, privredi i poljoprivredi u avgustovskim poplavama procijenjena u iznosu od 685.228 KM.

U toku ove godine, područje opštine Kozarska Dubica poplavnjeno je u tri navrata, a posljednji put 24. oktobra kada je, nakon obilnih padavina, poplavama ugroženo 75 domaćinstava u naseljenim mjestima Vrioci, Komlenac, Knežica i Međuvođe.

Procijena štete na stambenim objektima, infrastrukturi i poljoprivrednim površinama u oktobarskim poplavama još uvijek je u toku, a štete se mogu prijaviti do 7. novembra u šalter sali Opštine Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi