V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.11.2014. - Zvaničnici obišli građevinske lokacije na izvorištu Komlenac
Načelnik opštine Mile Zlojutro obišao je danas sa saradnicima tri ključna novoizgrađena objekta vodovodnog sistema Komlenac.
Kako je i ranije najavljeno realizacija ovog najvrjednijeg kapitalnog projekta unazad deset godina u opštini Kozarska Dubica odvijaće se u tri faze, a po završetku Dubičani će dobiti zadovoljavajući kvanititet i kvalitet pitke vode.
Prva faza izgradnje vodovodnog sistema je pri kraju, a kako je rekao načelnik Zlojutro ovo su i najzahtjevniji radovi koji podrazumijevaju sanaciju bunara, izgradnju cjevovoda i bazena.
”Ovo nije prvi put da obilazimo gradilište. Riječ je o najznačajnijem projekat decenije u Kozarskoj Dubici, a ujedno i izuzetno velikom i zahtjevanom projektu. Upravo najzahtjevniji je ovaj dio koji se privodi kraju”, rekao je Zlojutro.
On je izrazio nadanje da će ovaj dio projekta za mjesec dana biti završen, bez obzira na vremenske neprilike koje su cijele godine ometale rad.
”Drago mi je da smo uspjeli doći u ovu fazu bez obzira na otežavajuće vremenske prilike. Poznato je da imamo poteškoća sa vodosnabdijevanjem decenijama i ovo će riješiti veći dio tih problema. Nadamo se da ćemo do kraja 2015. ili do polovine 2016. godine imati zaokružen sistem vodosnabdijevanja”, rekao je Zlojutro i dodao da onoliko koliko zavisi od opštine ni dana se neće kasniti sa izvođenjem poslova, ali da su u pitanju izuzetno komplikovane procedure finansijera koje diktiraju tempo radova.
“Projekat izgradnje vodovodnog sistema sa izvorišta Komlenac je započeo 2012. godine. Ukupna vrijednost je oko 13 miliona maraka, a pravu cifru ćemo znati kada budu završene sve procedure oko izbora izvođača radova za sve tri faze”, rekla je Tanja Burić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i podsjetila da se ovaj projekat finansira iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke, sredstava opštine, IPA fondova i donatorskih sredstava koji će se obezbijediti preko Ministarstva finansija RS.
“Radovi na izgradnji prve faze započeli su u junu 2013. godine i privode se kraju. Na lokaciji “Jezerine” će biti glavni skupni rezervoar sa koga će dalje ići distribucija vode kako prema gradu, tako i prema selima. Ovih dana se, takođe, privodi kraju procedura za raspisivanje tendera za izvođača radova druge faze koja podrazumijeva rekonstrukciju kompletne gradske vodovodne mreže i proširenja jednog dijela mreže na području grada”, pojasnila je Burićeva.
Prema njenim riječima u posjeti opštini juče i danas boravi konsultant Evropske investicione banke kako bi pregledao projektnu dokumentaciju za treću fazu, tako se očekuje da bi u prvom kvartalu 2015. godine mogla početi procedura raspisivanja tendera za izbor izvođača i treće faze radova.
Vladislav Stevanović načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje ukazao je da osim problema sa vremenskim prilikama, postoje i tehnički problemi kao što su neriješeni imovinsko-pravni odnosi i nedovršena projektna dokumentacija.
”Nije bio isprojektovan priključni vod između tafoa i postojećih dalekovoda i taj dio projektne dokumentacije će biti riješen sljedeće sedmice, a lokacijski uslovi su izdati”, pojasnio je Stevanović i izrazio nadanje da će problemi biti prevaziđeni, a radova završeni u predviđenom roku.
On je rekao da treća faza projekta podrazumijeva izgradnju glavnog cjevovoda, osam bazena za područje od Komlenca do Knežice i snabdijevanje vodom naselja “Hadžibair”.
”Dio ove projektne dokumentacije je završen i urađena je revizija, a sljedeće sedmice ulazimo u fazu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kako se ne bi susreli sa ranijim problemom da je izabran izvođač radova, izdata građevinska dozvola, a imovinsko-pravni odnosi nisu riješeni”, rekao je Stevanović.
Građevinske lokacije sa načelnikom je, takođe, obišao i njegov zamjenik Ljubomir Marjanović.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi