V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.11.2014. - Prezentovano 12 projekata Omladinske banke
Danas je u opštini Kozarska Dubica prezentovano 12 projekata mladih u vrijednosti od oko 40 000 KM, a koji su podržani u 2014. godini od strane Omladinske banke.
Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica podsjetio je da je Omladinska banka Kozarska Dubica u 2014. godini odobrila 12 projekata mladih koji su uspješno realizovani u periodu od juna do novembra tekuće godine.
„Ukupna vrijednost projekata iznosi 30. 951 KM, od čega je iz fonda Omladinske banke Kozarska Dubica 15.000 KM, a sredstva su zajednički obezbijedili Opština Kozarska Dubica u iznosu od 11. 000 KM i Fondacija Mozaik u iznosu od 4.000 KM od donatora USAID. Neformalne grupe mladih su obezbijedile ukupno 15.900 KM kroz mobilizaciju lokalnih resursa od tri institucije, dvije organizacije, osam preduzeća i 15 građana“, obrazložio je načelnik Zlojutro.
Željko Pauković direktor programa Fondacije Mozaik je rekao da je u realizaciji ovih projekata učestvovalo ukupno 115 volontera, a ukupan broj korisnika ovih projekata je 1625.
„U 2014. godini, program Omladinske banke, Fondacija Mozaik razvijala je u partnerstvu sa 31 opštinom uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)“, podsjetio je Pauković i dodao da program Omladinske banke BiH ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.
Omladinskim bankama upravljaju odbori sastavljeni od deset članova, mladi od 15 do 30 godina, izabrani na javnom pozivu i edukovani da vode program malih grantova koji direktno podržavaju jačanje povjerenja i saradnju mladih, te njihove projekte većinom u ruralnim sredinama.
U periodu od 2008. do 2013. godine, mladi u 31 opštini su realizovali 965 projekata čija je ukupna vrijednost 3.522.200 KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi