V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.11.2014. - U preduzeće „Vodovod“ pozitivni pokazatelji poslovanja
Preduzeće “Vodovod” u 2013. godini bilježi značajan rast naplate potraživanja u odnosu na prethodne dvije godine, na osnovu čega je zadržana likvidnost u pogledu izmirivanja tekućih obaveza i djelimično u izmirivanju obaveza iz ranijih godina.
“Inače, napalta potraživanja tokom 2013. godine, veća je u odnosu na 2012. godinu za 140 hiljada i 963 marke, odnosno 12,8 odsto, dok je u odnosu na 2011. godinu naplaćeno oko 180 hiljada više, odnosno za 17 odsto procenata više”, navedeno je u Izvještaju ovog preduzeća koji je Skupština opštine podržala na proteklom zasjedanju.
Direktor preduzeća Čedomir Babić je podsjetio na nezavidnu poziciju preduzeća u proteklom periodu, nagomilana dugovanja, velike gubitke na mreži i izraženu sumnju nezavisnog revizora u 2012. godini da će preduzeće u narednom periodu biti u mogućnosti nastaviti poslovanje.
On je naglasio da je menadžment preduzeća preduzeo poslovne aktivnosti i mjere kako bi se došlo do stabilizacije poslovanja.
“Postoje određeni pozitivni pokazatelji poslovanja za 2014. godinu, rast prihoda, smanjenje troškova, rast stepena naplate potraživanja. Realno, očekivanje je da se postignuti trend sanacije stanja nastavi tokom tekuće poslovne godine”, rekao je Babić i dodao da je ostvaren pozitivan šestomjesečni rezultat poslovanja u tekućoj godini.
On se osvrnuo na kvalitet vode na piće i rekao da Institut za zaštitu zdravlja Republike Srpske vrši redovnu kontrolu ispravnosti vode.
“Po pitanju bakteriološke ispravnosti od 97 analiziranih uzoraka tokom 2013. godine, 89 ih je bilo ispravno. Po pitanju fizičko-hemijskih ispitivanja od 97 uzoraka, 74 su bila ispravna”, precizirao je Babić i dodao da će trajno rješenje po pitanju garancije kvaliteta i isporuke vode biti stavljanje u funkciju vodocrpilišta “Komlenac”, obzirom da dotrajalost postojeće vodovodne mreže uzrokuje brojne komplikacije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi