V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.11.2014. - Posjeta bratskoj opštini
Delegacija opštine Kozarska Dubica, u sastavu potpredsjednika Skupštine opštine Nenada Ličanina i načelnika Odjeljenja za poljoprivredu Aleksandra Nikoletića boravila je u dvodnevnoj posjeti bratskoj opštini Etropole u Bugarskoj prilikom čega je obavljeno više razgovora o izradi projekata za povlačenje sredstava iz fondova Evropske unije.
“Delegacija je na poziv zvaničnika bugarskog grada Etropole prisustvovala 24. novembra proslavi 137-e godišnjice od oslobođenja ovog grada od turskog ropstva, a osnovni cilj posjete je razgovor o bratskim vezama između naših opština i pomoći pri osiguravanju sredstava kroz IPA projekte”, rekao je potpredsjednik Skupštine opštine Nenad Ličanin.
Opština Kozarska Dubica je jedna od potpisnica sporazum o saradnji sa bratskom opštinom Bela Palanka, grčkom opštinom Melisia i bugarskom opštinom Etropole, s ciljem omogućavnja lakšeg pristupa Evropskim razvojnim fondovima.
Prema riječima potpredsjednika Skupštine opštine delegacija je sa rukovodstvom Etropole razgovarala o njihovim iskustvima pri izradi aplikacija.
“Ova opštine je tokom 2014. godine iz EU fondova povukla 84 miliona maraka. Prilikom posjete prisustvovali smo otvaranju fabrike za preradu otpadnih voda čija vrijednost iznosi 25 miliona maraka. Kroz IPA projekat obezbijeđeno je 20 miliona, a kroz isti projekta prethodno je rekonstruisana gradska kanalizaciona mreža. Od ulaska u EU do danas ova opština je iz pretpristupne pomoći realizovala 36 kapitalnih projekata”, rekao potpredsjednik Ličanin i naglasio korisnost bogatog iskustva saradnika iz ove bratske opštine, te da će opština Etropole ustupiti pomoć Kozarskoj Dubici u izradi aplikacja kada se steknu uslovi za povlačenje sredstava iz EU fondova. On je najavio da će Kozarska Dubica pokušati zajedno sa susjednom Hrvatskom i Srbijom da pristupi izradi projekata iz oblasti ekologije i turizma.
Aleksandar Nikoletić je rekao su u povratku posjetili bratsku opštinu Bela Palanka i obišli teren gdje se realizuje projekat međugranične saradnje između Srbije i Bugarske koji je, takođe, finansiran sredstvima iz EU fondova.
Riječ je o Sportsko-rekreacionom centru koji je u izgradnji, a čija vrijednost iznosi 550. 000 eura.
Delegacija je u bratskoj opštini Etropole položila vijenac na spomen obilježje podignutom u čast stradalih koji su izborili slobodu svoga grada i cijele Bugarske, te prisustvovala kulturno-umjetničkom programu povodom obilježavanja ovog istorijskog datuma.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi