V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.12.2014. - Novi investitor u poslovnoj zoni “Lipova greda”
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovora o kupoprodaji građevinske parcele u Poslovnoj zoni „Lipova Greda“ ukupne površine 4.500 metara kvadratnih.
Kupac je preduzeće „Dubglas“ iz Kozarske Dubice, koje se bavi proizvodnjom vjetrobranskih stakala i stolarije, a kupoprodajnim ugovorom se obavezuje da će u roku od 24 mjeseca zaposliti minimalno 10 novih radnika.
“Na kupljenoj parceli kupac je predvidio izgradnju proizvodnog objekta i otvaranje novih radnih mjesta što je pozitivno za našu opštinu. Mi smo usmjerili sve aktivnosti u pravcu stvaranja pozitivnog ekonomsko-privrednog ambijenta i da se pored domaćih, pojave i inostrani investitori koji bi omogućili otvaranje desetine novih radnih mjesta”, rekao je načelnik opštine Mile Zlojutro nakon potpisivanja ugovora.
On je naglasio da Opštinska uprava nastoji osigurati uslove da se u realnom i drugom sektoru sačuvaju postojeća radna mjesta i naglasio da će to biti moguće samo uz ulaganje napora da se stvore uslovi za otvaranje novih proizvodnih pogona.
“I dalje ćemo raditi u pravcu osiguravanja najpovoljniji uslovi za dolazak novih investicija jer jedino to, realno, znači otvaranje novih radnih mjesta”, naglasio je Zlojutro.
Danijel Marjanivić direktor Lokalne agencije za razvoj koja kroz svoje aktivnosti promoviše Poslovnu zonu i uslove koje opština nudi budućim investitorima je naglasio da će otvaranje još jednog proizvodnog pogona u Poslovnoj zoni uticati na stvaranje pozitivnijeg ekonomskog ambijenta u opštini. “Mi smo tu da obezbijedimo najbolje moguće uslove investitorima i da svim preduzećima vezano za kupovinu zemljišta i izgradnju poslovnog objekta, te registraciju djelatnosti omogućimo maksimalno pojednostavljenu administrativnu proceduru”, rekao je Marjanović.
Opština Kozarska Dubica ranije je uputila međunarodni poziv investitorima za iskazivanje interesa za ulazak u poslovnu zonu “Lipova greda” i kupovinu građevinskih parcela u ovom kompleksu.
U Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti i Lokalnoj agenciji za razvoj su podsjetili da je u poslovnoj zoni izgrađena komunalna i komunikaciona infrastruktura i dodato da investitor koji namjerava da pokrene pogon za preradu poljoprivrednih proizvoda ili proizvodni pogon bilo koje vrste dobiće popust od 30 odsto za kupljenu parcelu. Konačna kupoprodajna cijena građevinskog zemljišta utvrdiće se tako da će se investitoru - najpovoljnijem ponuđaču, izvršiti umanjenje ponuđene cijene, a maksimalni kumulativni iznos popusta iznosi do 99 odsto.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi