V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.12.2014. - Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2015. godinu
Budžetski korisnici, predstavnici javnih preduzeća, ustanova i udruženja građana danas su na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta za 2015. godinu iznijeli svoje prijedloge, sugestije i primjedbe na ovaj dokument.
Nacrtom su predviđena ukupna budžetska sredstva od 10. 443 600 KM, a prilikom kreiranja dokumenta uvažene su preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske, na osnovu kojih su umanjeni prihodi od indirektnih poreza.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je rekao da će primjedbe biti razmotrene kako bi se iznašle mogućnosti ostvarenje budžeta. On je podsjetio da je proteklih mjeseci evidentan veliki pad prihoda posebno po osnovu poreza na dodatnu vrijednost.
“Budže ćemo usvojiti do kraja mjeseca u zakonskim rokovima, a ako se nastave ovakve tendencije, moraće pretrpjeti značajne izmjene u prvom ili drugom tromjesječju iduće godine”, rekao je Zlojutro.
On je podsjetio da je pad prihoda evidentan u svim opštinama, i izrazio očekivanje da će Vlada i Narodna Skupština Repulike Srpske hitno staviti na dnevni red razmatranje problema finansiranja lokalnih zajednica i mogućnosti opstanka istih u finansijskom pogledu.
“Mi ćemo preko naših poslanika inicirati rješavanje tog problema. Problem imaju sve opštine u Republici Srpskoj i pozicija i opozicija ovdje moraju biti na istoj strani da se, doslovno, spasi funkcionisanje loklanih zajednica u Republici Srpskoj”, rekao je Zlojutro.
Opštini Kozarska Dubica je od 1. jula prošle godine koeficijent za raspodjelu sredstava od PDV-a smanjen za 18,5 odsto.
S obzirom da preporuke Ministarstva finansija na Nacrt budžeta za 2015. godinu idu u pravcu daljeg smanjenja očekivanih prihoda od PDV-a, za opštinu Kozarska Dubica, kao i druge lokalne zajednice u Republici Srpskoj nagovještava se veoma teška pozicija u smislu funkcionisanja.
Nakon razmatranja prijedloga i sugestija iznijetih na javnoj raspravi o Nacrtu, pripremljen Prijedlog budžeta opštine za 2015. godinu će uz saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske biti razmatran u Skupštini opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi