V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.12.2014.- Održana 23. redovna sjednica SO
Na 23. redovnoj sjednici koja je održana danas odbornici su usvojili Informaciju o rada zimske službe za 2015. godinu. Programom je određeno čišćenje i održavanje 130 gradskih ulica, odnosno 750,50 km saobraćajnica što podrazumijeva pored gradskih ulica, lokalne i nekategorisane puteve. Za ovu namjenu budžetom su predviđena sredstva u iznosu 100.000 maraka.
Odbornici su sa 15 glasova za i 10 protiv usvojili Izvještaj o radu Odbora za žalbe za 2014. godinu, kao i Informaciju o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica u periodu od 21.07.2014. do 20.11.2014. godine.
Usvojena je i Informacija o stanju poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske i poljoprivrednog zemljišta u svojini Opštine Kozarska Dubica u kojoj se navodi da ukupna površina poljoprivrednog zemljišta iznosi 31. 481 hektar.
Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Aleksandar Nikoletić je obrazloži da je 5045 hektara u svojini Republike Srpske, a 347 u svojini opštine Kozarska Dubica.
“Od 347 hektara u svojini opštine 91,5 hektara uzelo je u zakup 23 poljoprivredna proizvođača sa područja opštine, dok je od 5045 hektara koji su u svojini Republike Srpske 1809 hektara u zakupu 75 pravnih i fizičkih lica, odnosno poljoprivrednih proizvođača”, obrazložio je Nikoletić.
Informaciju o potrebama i dosadašnjem stepenu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida usvojena je jednoglasno, kao i Informacija o implementaciji unapređenja sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima strategije ISO 9001:2008.
Odbornici su jednoglasno usvojili i Informaciju o stanju u oblasti kulture na području opštine uz zaključak da se uvaže primjedbe odnornika SNSD-a da se u podatke u budućem periodu uvrste i aktivnosti koje po pitanju kulturnih manifestacija organizuju djeca osnovnih i srednje škole.
Odbornici su donijeli odluku da poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine u 2015. godini iznosi 0,10 posto, a primjenjivaće se na procjenjenu vrijednost.
Skupština opštine je decembra 2012. godine donijela odluku da se stopa poreza na nepokretnosti smanji sa 0,20 posto na 0,10, a ovom odlukom predviđeno je da isti iznosi bude primjenjivan i u narednoj godini.
Na 23. redovnom zasjedanju odbornici su usvojili odluku o ustupanju poslovnih prostora-područnih ambulanti porodične medicine u Knežici i Međuvođu na korištenje određeno vrijeme Domu zdravlja “Kozma i Damjan” radi obaveza provođenja postupka sertifikacije i upisa u registar zdravstvenih ustanova.
Odbornici su sa 15 glasova za prihvatili i Rješenje o imenovanju članova i predsjednika Opštinske izborne komisije.
Ozren Bursać predsjednik Komisije za imenovanje je rekao da je za predsjednika predložen Stojan Krnjajić, a za članove Senka Jujić, Ilija Tadić i Nenad Dodoš.
Danas je održana i godišnja sjednica opštinskog parlamenta na kopjoj je usvojena odluka o privremenom finansiranju opštine i program rada SO za 2015. godinu.
Nakon sjednica načelnik opštine Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević upriličili su novogodišnji koktel za odbornike prilikom čega su im u 2015. godini poželjeli dobro zdravlje, srećan i uspješan rad.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi