V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.12.2014. - Umjesto prijedloga budžeta usvojena odluka o privremenom finansiranju
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro povukao je danas sa dnevnog reda Skupštine opštine Prijedlog budžeta opštine za 2015. godinu, a u daljoj skupštinskoj proceduri usvojena je Odluka o privremenom finansiranju za period od 1. januara do 31. marta naredne godine.
Zlojutro je obrazložio da je odluku o povlačenju Prijedloga budžeta za 2015. godinu predložio u skladu sa ovlašćenjima, a nakon što je opština Kozarska Dubica od Ministarstva finansija Vlade Republike Srpske dobila saglasnost na Prijedlog budžeta, ranije i na nacrt tog dokumenta, izuzev stavke za planirani prihod od indirektnih poreza od Uprave za indirektno oporezivanje.
"U mišljenju Ministarstva finansija traženo je da se planirani iznos sredstava od indirektnih poreza usklade sa Dokumentom okvirnog budžeta Republike Srpske za period od 2015. do 2017. godine, odnosno ta pozicija smanji za gotovo 600.000 KM", precizirao je Zlojutro.
U obraćanju odbornicima on je obrazložio da je nemoguće u kratkom vremenskom roku smanjiti budžetski okvir za više od pet odsto, shodno mišljenju Ministarstva finansija, te da je zbog toga predloženo privremeno finansiranje opštine u prva tri mjeseca naredne godine.
Zlojutro je najavio da će tokom mjeseca februara biti održana posebna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica na kojoj će biti utvrđene mjere za prevazilaženje stanja u budžetu opštine za narednu godinu i dodao da bez dubljih rezova budžet za 2015. godinu neće biti održiv.
On je ponovio da je se na veliko razočarenje rukovodstva opštine Kozarska Dubica, ali i brojnih drugih opština, iz Ekonomske politike Vlade Republike Srpske, koja je usvojena sinoć, lako iščitava da se teret krize u budžetima BiH i entiteta, prebacuje na lokalne zajednice, kojima se uskraćuju sredstva od PDV-a kako bi se finansirala otplata inostranih zaduženja.
"Osim navođenja da su opštine u Republici Srpskoj u teškoj situaciji, u Ekonomskoj politici Vlade RS se ne navodi sa kakvim finansijskim problemima su suočene opštine niti šta se dešava sa raspodijelom sredstava od PDV-a", naveo je Zlojutro.
Za usvajanje Odluke o privremenom finansiranju opštine Kozarska Dubica za period od 1. januara do 31. marta naredne godine glasalo je 16 odbornika Skupštine opštine, dok je osam bilo protiv.
Sredstva za privremeno finansiranje utvrđena su srazmjerno ukupnim budžetskim prihodima opštine Kozarska Dubica ostvarenim u prva tri mjeseca ove godine, bez primljenih grantova, u iznosu od 2.015.950 KM.


Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi