V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.01.2015. - Prezentovan projekat “Startup klub”
Projekat “Startup klub” koji podrazumijeva osposobljavanje kancelarije za pružanje savjetodavne podrške novoregistrovanim preduzetnicima prezentovan je danas u opštini Kozarska Dubica.
Kancelarija u kojoj će se tokom šest mjeseci vršiti upis članova “Startup kluba” i davanje stručne pomoći iz oblasti preduzetništva smještena je u prostorijama Lokalne agencije za razvoj opštine, koja i sprovodi projekat.
Prema riječima Danijela Marjanovića direktor Lokalne agencije za razvoj generalni cilj projekta je stvaranje uslova za brži lokalni ekonomski razvoj na području opštine kroz podršku "start-up" preduzetnicima.
"Svi preduzetnici koji započinju posao i oni koji se nalaze u krizi poslovanja moći će dobiti stručnu pomoć u ovoj kancelariji. Vršimo upis članova kluba, i tokom šest mjeseci ćemo raditi edukacije za lica koja imaju namjeru pokrenuti vlastiti posao. Organizovaćemo i seminare o temama koje obuhvataju problematiku s kojom se preduzetnici susreću i sa članovima posjetiti Poslovni inkubator u Prijedoru”, rekao je Marjanović i dodao da je do sada registrovano 15 članova kluba.
On se osvrnuo na problematiku koja je prisutna u opštini i rekao da se mladi ljudi sve teže odlučuju na pokretanje vlastitog posla.
”Naš cilj je da im kroz projekat, a i do sada smo to radili, ukažemo na mogućnosti, prilike i rizike, odnosno na sve ono što čini pokretanje malog biznisa”, rekao je Marjanović.
Bojan Kovačević saradnik za pravna pitanja u Agencija za razvoj preduzeća “Eda” iz Banja Luke je rekao da je do saradnje sa Lokalnom agencijom došlo kroz projekat “Credo Krajina” koji “Eda” implementira.
“Sredstva za opremanje ove kancelarije, u iznosu od 20. 000 KM, obezbijeđena su iz razvojnog fonda projekta “Credo Krajina”. Finasijer je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a projekat implementira “Eda” u saradnji sa Udruženjem za razvoj “NERDA” iz Tuzle”, rekao je Kovačević.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi