V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.01.2015. - Za izbor izvođača radova pristiglo šest ponuda
Na javni poziv za izbor izvođača radova za drugu fazu izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema sa izvorišta Komlenac pristiglo je šest ponuda, a ukoliko sve bude po očekivanim procedurama, izbor najpovoljnijeg izvođača trebalo bi da bude završen do kraja marta, potvrđeno je danas u opštinskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.
“Druga faza radova podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu i prespajanje vodovodnog sistema na teritoriji sela Draksenić, Demirovac i Gradina, kao i u naselju Međeđa na jedinstveni vodovodni sistem”, pojasnika je Tanja Burić načelnica ovog Odjeljenja i koordinator projektnog implementacionog tima.
Ona je naglasila da je javni poziv bio otvoren do 26. januara, kada je Komisija obavila prvi preliminarni pregled dokumentacije.
“Zbog obimnosti posla i kompletne procedure, pregled dokumentacije, koji podrazumijeva razmatranje finansijske vrijednosti ponude, tehničke ispravnosti dokumentacije i kontrolu, nastaviće se u ponedjeljak”, rekla je Burićeva i dodala da bi potpis ugovora, nakon izbora izvođača radova uslijedio u aprilu, a potom bi počeli radovi na terenu.
U opštini Kozarska Dubica pri kraju je završetak prve, od ukupno tri faze radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodnog sistema sa izvorišta Komlenac.
Ova faza radova obuhvata postavku cjevovoda, izgradnju rezervoara na Krivdića brdu, sanaciju bunara, te radove na trafostanicama i pumpnim stanicama bunara.
Prema očekivanjima, završetak ove faze bi trebalo da bude tokom marta, kada će biti osigurane i prve količine vode sa novog izvorišta.
U Republici Srpskoj 22 lokalne zajednice, među kojima i opština Kozarska Dubica imaju potpisane ugovore sa Vladom Republike Srpske i Evropskom investicionom bankom /EIB/ o učešću u projektu "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske",.
Ukupna vrijednost ovog projekta koji ima za cilj osiguravanje neophodnog kvantiteta i kvaliteta vode u Kozarskoj Dubici iznosi 6 miliona eura.
Finansijsku konstrukciju čine 3. 000 000 eura kredita Evropske investicione banke, 1. 900 000 eura bespovratnih sredstva Evropske unije, koja su odobrena i 1.100 000 eura predinvesticija i tekućeg finansiranja opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi