V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.03.2015. - Usvojen Program mjera za povećanje budžetskih prihoda, štednje i racionalizacije u 2015. godini
Skupština opštine /SO/ Kozarska Dubica usvojila je juče je u popodnevnim časovima na tematskoj sjednici Program mjera za povećanje budžetskih prihoda, mjera štednje i racionalizacije u 2015. godini, koje su predložene da bi se obezbijedile osnovne funkcije opštine u situaciji konstantnog pada budžetskih prihoda.
Uvodnu riječ na tematskoj sjednici SO dao je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro koji je podsjetio da je znatan i konstantan pad prihoda budžeta opštine zabilježen tokom prošle godine, kada su ostvareni prihodi za dva miliona manji u odnosu na plan budžeta.
Ovu sjednicu obilježilo je i istupanje odbornika Đorđa Lazića iz Srpske demokratske stranke, koji će u buduće djelovati kao nezavisni odnornik.
Govoreći o mjerama štednje načelnik Zlojutro je rekao da pad prihoda od PDV-a nije karakterističan samo za opštinu Kozarska Dubica, već je zabilježen u budžetima svih opština Republike Srpske.
"Iste tendencije nastavljene su i u januaru i februaru ove godine kada su prihodi, prvenstveno od PDV-a, manji za gotovo 30 osto u odnosu na isti period 2014, iz čega je očito da će pad budžetskih prihoda biti nastavljen i ove godine, što će dovesti do velikih problema u funkcionisanju opštine", rekao je Zlojutro.
Usvojenim Programom predviđen je niz mjera i aktivnosti čije je provođenje planirano s ciljem povećanja prihoda u budžetu, kao i mjere za smanjenje budžetskih rashoda kojima su predviđene ukupne uštede od 716.000 KM u odnosu na ranije predviđeni budžet za 2015. godinu.
Program predviđa i utvđivanje prijedloga za smanjenje broja zaposlenih u organima uprave i drugim budžetskim organizacijama u Kozarskoj Dubici za minimalno 10 odsto, te reorganizacija i privatizaciju nekih javnih ustanova, što su mjere koje bi finansijske efekte dale tokom naredne godine.
U radu tematske sjednice SO Kozarska Dubica učestvovali su i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo i Darko Banjac.
U završnom izlaganju načelnik opštine je najavio da će usvojene mjere biti razmatrane i u okviru procedure donošenja budžeta opštine Kozarska Dubica za 2015. godinu, s obzirom na to da je u opštini na snazi Odluka o privremenom finansiranju od 1. januara ove godine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi