V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.04.2015. - Folklorna sekcija „Una“ upriličila godišnji koncert
Folklorna sekcija „Una“ koja djeluje u okviru Srpsko prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Kozarskoj Dubici upriličila je po četrnaesti put godišnji koncert.
U prisustvu brojne publike u punoj Sportskoj dvorani predstavile su se folklorne grupe „Une“, Etno grupa koja djeluje u okviru Prosvjete i gosti KUD „Knešpolje“ iz Knežice i „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške.
Dragan Kovačević predsjednik „Une“ je rekao da broje 150 članova raspoređenih u dvije mlađe, srednju, veliku i grupu veterana.
„Proteklih nekoliko godina nastupali smo u više zemalja. Osim u Bosni i Hercegovini i Srbiji, gostovali smo u Švedskoj, Francuskoj, Italiji, Bugarskoj, Makedoniji i Grčkoj“, rekao je Kovačević i dodao da će se i ove godine predstaviti na Međunarodnom festivalu folklora u Grčkoj.
Mile Zeljić predsjednik „Prosvjete“ je rekao da je „Una“ jedna od masovnijih sekcija „Prosvjete“ u Kozarskoj Dubici, a djelu još Dramski studio „Artist“, Srpsko pjevačko društvo „Višnjić“, pjevačke, ojkačke i etno grupa.
On je naglasio da im je želja da se osnuje i tamburaška grupa.
Miroslav Lajić umjetnički rukovodlac Folklorne sekcije „Una“ je rekao da je ovaj koncert jedan od ozbiljnijih koje su organizovali, te da se sa članovi mnogo radi, kako bi se koreografije na što bolji način predstavili publici.
Milenko Vranić predsjednik KUD-a „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške koje je gostovalo na konceru je rekao da imaju odličnu saradnju sa „Unom“.
„Brojimo 150 članova, a postojimo 39 godina. Sa „Unom“ imamo odličnu saradnju i funkcionišemo gotovo kao jedno društvo“, rekao je Vranić.
Broj članova ove folklorne sekcije se svake godine povećava i kulturno-umjetničko društvo su iz Kozarske Dubice koje broji najviše nastupa u inostranstvu.
Pokrovitelj godišnjeg koncerta Folklorne sekcije „Una“ je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj „Centar za informisanje i kulturu“.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi