V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.04.2015. - Ministar Mirjanić posjetio Kozarsku Dubicu
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić konstatovao je danas u Kozarskoj Dubici da se realizacije projekata u oblasti vodoprivrede u ovoj opštini realizuju na odgovarajući način, ali da je nužno da izvođači radova i Javno preduzeće "Vode Srpske" preduzmu dodatne mjere da bi se što prije i u skladu sa dogovorenom dinamikom okončali predviđeni radovi.
Mirjanić je danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Milom Zlojutrom i njegovim saradnicima razgovarao o ranije utvrđenim projektima u cilju sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata na području ove opštine, koji se realizuju iz sredstava Evropke investicione banke /EIB/ i prema programu Republičkog štaba za sanaciju šteta od poplava.
Mirjanić je precizirao da se u ovoj opštini ralizuje šest projekata koji se finansiraju iz sredstava EIB-e, koji su definisani u dogovoru sa lokalnom zajednicom u jesen prošle godine.
"Danas smo razmatrali izvještaj o dinamici realizacije tih projekata i konstatovali da se dinamika dosta dobro realizuje, ali da je nužno da izvođači radova i sa njima Javna ustanova "Vode Srpske" preduzmu dodatne mjere da se što je moguće prije realizuju i izvrše predviđeni radovi", izjavio je Mirjanić.
Od je izrazio očekivanje da će se započeti projekti realizovati na dogovoreni način i da su poruku sa današnjeg sastanka u Kozarskoj Dubici čuli i u Javnoj ustanovi "Vode Srpske".
Mirjanić je naveo da se u Kozarskoj Dubici realizuje i jedan projekat prema odluci republičkog Štaba za sanaciju šteta od poplava i izrazio očekivanje da će taj projekat biti što prije završen.
"Osim projekata EIB-e i republičkog Štaba za sanaciju šteta od poplava, u Kozarskoj Dubici treću skupinu projekata čine projekti koji će tek biti razmatrani i nadam se prihvaćeni. Realizacijom ove tri grupe projekata biće uspješno riješen najveći dio izazova na području Dubice", ocijenio je Mirjanić.
On je objasnio da je projekat uređenja gradskog keja u Koazrskoj DUbici delegiran kod Svjetske banke i da će biti realizovan u okvirima realizacije tog projekta za Republiku Srpsku kao cjelinu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je veoma zadovoljan sastankom sa ministrom Mirajnićem, tokom kojeg je konstatovano da su opština i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izvršili svoj dio obaveza.
"Očekujemo da će i ostali u nizu, odnosno izvođači radova i "Vode Srpske" izvršiti svoj dio posla i da će u Kozarskoj Dubici što prije početi radovi na izgradnji zaštitnog nasipa u Vriocima, radovi u Mlječanici, nasip u Ćuklincu i sanacija zida i nasipa na gradskom keju", izjavio je Zlojutro.
On je potvrio da je sa ministrom Mirjanićem razgovarao i na temu davanja u zakup zemljišta poljoprivrednim prozvođačima iz naše opštine, što je posao koji se u saradnji sa nadležnim ministarstvom uspješno privodi kraju, te o problematici velikih koncesionara na području opštine Kozarska Dubica.
Ministar Mirjanić je danas razgovarao sa rukovodtvom preduzeća "Mlijekoprodukt" i "HPK" Draksenić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi