V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.04.2015. -Sa "Mlijekoproduktom" postignut dogovor o otkupu mlijeka
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas da je sa rukovodstvom preduzeća "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice postignut dogovor o načinima saradnje koja je potrebna, da bi to preduzeće i ubuduće dalo svoj puni doprinos da se mlijeko proizvedeno od svih farmera u Srpskoj otkupi, preradi i plasira na tržište u onoj mjeru u kojoj je to moguće.
"Činićemo zajedničke napore da gradimo uslove za osvajanje drugih tržišta i u tom smislu smo već postigli dogovor koji je postojao i ranije, a čije provođenje je potrebno usaglasiti na nivou BiH", izjavio je Mirjanić.
On je, nakon sastanka sa rukovodstvom preduzeća "Mlijekoprodukt", na kojem je prisustvovao i načelnik opštine Mile Zlojutro sa saradnicima, potvrdio da je postignut dogovor o načinima na koji će to preduzeće servisirati sve poljoprivredne proizvođače, koji proizvode mlijeko na području cijele Republike Srpske i dogovorili naredne mjere u tom smislu.
"Dogovorili smo se da ćemo pomoći u smislu finansiranja tekućih obaveza koje ima "Mlijekoprodukt" kada je riječ o plaćanju mlijeka poljoprivrednim proizvođačima i nabavku repromaterijala za proizvodnju i preradu", rekao je Mirjanić novinarima u Kozarskoj Dubici.
On je naglasio da "Mlijekoprodukt" predstavlja prerađivački kapacitet u Republici Srpskoj koji ima najveće značenje u pravom smislu te riječi, ne samo zbog snabdijevanja tržišta već zbog servisiranja brojnih poljoprivrednih proizvođača, koji se bave mljekarskom proizvodnjom.
"To je kapacitet na koji je Republika Srpska i ranije računala i na koji i sada i ubuduće računa i daće punu podršku da se taj kapacitet ne samo održi, već nastavi sa daljim razvojem širenjem lepeze prerade i povećanje broja finalnih proizvoda na bazi mlijeka", naglasio je Mirjanić.
On je potvrdio da je od rukovodstva preduzeća "Mlijekoprodukt" danas informisan da je su u tom preduzeću započeli razvoj novih proizvoda na bazi sirovog mlijeka.
"To je dobra orijentacija i na tome treba insistirati. Mislim da je to korak koji ide u dobrom pravcu i zato će ovo preduzeće imati punu podršku i Ministarstva i Vlade Republike Srpske", zaključio je Mirjanić.
Marketing menadžer u "Mlijekoproduktu" Vlado Sandić izjavio je da to preduzeće i dalje posluje na uobičajen način i otkupljuje mlijeko od proizvođača na način kao što ga je i ranije otkupljivalo.
"Nadamo se da ćemo zadržati taj otkup na nivou koji smo imali. Potrebna je pomoć institucija u prevladavanju nekih problema, tipa izvoza u zemlje Evropske unije i tu očekujemo pomake u toku ove godine", izjavio je Sandić.
On je potvrdio da je u preduzeću u toku razvoj novih proizvodnih linija, al nije mogao precizirati o kakvim proizvodima je riječ.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi