V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.04.2015. - Pripreme za obilježavanje Dana opštine, 27. aprila
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro najavio je da će Dan opštine, 27. april i 70 godina oslobađanja opštine od fašizma biti obilježeno protokolarnim, svečanim, sportskim i kulturnim manifestacijama.
“Obilježavanje će početi u subotu, 25. aprila, rukometnim turnirom u Sportskoj dvorani, a na kome će učestvovati djeca 2004. godište, a sutradan u nedjelju, 26. aprila, nastaviće se takmičenjem u karateu za pionire. Centralna svečanost u ponedjeljak, 27. aprila, počeće polaganjem vijenaca na spomen-obilježje u parku “Narodnih heroja”, koje je podignuto u pomen stradalima u Drugom svjetskom ratu”, rekao je načelnik Zlojutro nakon sastanka Organizacionog odbora.
Tradicionalna “Trka oslobođenja” organizovaće se, takođe, u ponedjeljak u popodnevnim časovima na gradskom trgu, i to 49. put, dok će u 19 časova u Domu kulture početi svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će istaknutim pojedincima preduzećima, ustanovama i organizacijama sa područja opštine biti uručena priznanja.
Kao i prethodnih godina, na svečanoj sjednici se očekuje prisustvo delegacija bratskih opština iz Grčke i Bugarske Panteli i Etropole, opština Bela Palanka i Jagodina iz Srbije, te susjednih i partnerskih opština iz Republike Srpske i predstavnika javnog, političkog, privednog, vjerskog i diplomatskog kora.
U jednosatnom programu predviđeno je obraćanje zvaničnika povodom obilježavanja 70 godina oslobađanja opštine od fašizma, a biće organizovan prigodan tridesetominutni kulturno-umjetnički program.
Završnica obilježavanja ovog značajnog datuma predvuđena je u 20 časova, kada će u “Zepter” hotelu biti otvorena izložba umjetničkih djela Pabla Pikasa, Viktorije Rabžajeve i Dubičanina Rade Babića.
Slike će se moći pogledati do petka, 1. maja.
Organizacioni odbor za Dan opštine, kojim predsjedava načelnik Mile Zlojutro, čine predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević, zamjenik načelnika Ljubomir Marjanović, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, JP "Centar za informisanje i kulturu" i Turistička organizacija opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi