V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.04.2015. - Otvorena izložba grafika Pabla Pikasa
U Kozarskoj Dubici sinoć je otvorena izložba grafika Pabla Pikasa, umjetničkih djela slikarke i restauratorke Viktorije Rabžajeve i slika sa motivima rijeke Une slikara Radeta Babića.
Organizator izložbe je Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica u saradnji sa opštinskom upravom, a izloženo je više od 30 djela, među kojima grafike Pikasa iz ciklusa "Volard", koje su nastale tridesetih godina prošlog vijeka, kao i poštanske marke inspirisane likom i djelom tog velikog umjetnika.
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur kaže da ova izložba pokazuje da se u Dubici poštuje slikarstvo.
"Nastavljamo tradiciju u vezi sa održavanjem Međunarodne likovne kolonije, koju smo u Kozarskoj Dubici organizovali 2013. godine, a povezanost naše opštine sa Pablom Pikasom datira još od 1964. godine, kada je Dubičaninu Bošku Šiljegoviću na kongresu Komunističke partije u Parizu darovan autoportret, grafika Pikasa `Glava muškarca`", rekla je Koturova.
Ona je dodala da je autoportret "Glava muškarca" izložen u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici i svakodnevno dostupan svim posjetiocima i građanima.
"Večaras je i ta slika izložena pošto je ona bila ideja vodilja Turističkoj organizaciji opštine Kozarska Dubica pri organizovanju izložbe", naglasila je Kotureva i dodala da je izložba organizovana povodom obilježavanja 27. aprila - Dana opštine Kozarska Dubica.
Kotureva je potvrdila da će izložba u hotelu "Cepter" u Kozarskoj Dubici za sve posjetioce biti otvorena do 1. maja od 10.00 do 20.00 časova, te da je prodajnog karaktera.
Rade Babić, slikar rođen u Kozarskoj Dubici, nastanjen u Banjaluci, kaže da je izloženo sedam njegovih slika sa motivima rijeke Une, rađene tehnikom ulje na platnu. Menadžer hotela „Cepter“ Milanka Zečević je naglasila da je ovo još jedna uspješna saradnja sa Turističkom organizacijom i Opštinskom upravom, i potvrda da je Dubica otvorena sredine, obzirom na dobru organizaciju i posjećenost izložbe.
Otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj poštovalaca umjetnosti iz Kozarske Dubice i drugih opština.
Opština Kozarska Dubica obilježava Dan opštine, koji je ustanovljen u znak sjećanja na 27. april 1945. godine kada je područje opštine osobođeno od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi