V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.05.2015. -Ozvaničen početak II faze izgradnje vodovodnog sistema
Potpisivanjem ugovora između opštine Kozarska Dubica i Preduzeća „Prijedor putevi“, danas je ozvaničen početak realizacije druge, od ukupno tri, faze radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodnog sistema sa izvorišta Komlenac.
Tokom ove faze radiće se na rekonstrukciji gradske vodovodne mreže i izgradnji novih vodovodnih krakova u perifernim dijelovima grada, odnosno u Drakseniću, Gradini, Demirovcu i Međeđi.
„Vrijednost radova iznosi oko 2 miliona KM, a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci“, rekao je načelnik opštine Mile Zlojutro.
On je izrazio zadovoljstvo što je realizacija projekta došla u ovu fazu i nadanje da će se radovi završiti i prije predviđenog roka.
„Drago mi je napokon da je došao i ovaj trenutak, jer ove procedure su duge i treba monogo vremena da prođe da se dođe u fazu potpisivanja ugovora. Samim tim, ubrzo bi trebali početi radovi. U pripremi je i tenderska dokumentacija za treću fazi i nadam se da će nam procedure dozvoliti da u narednih nekoliko mjeseci raspišemo tender i za tu fazu radova“, rekao Zlojutro.
On je naglasio da je realizacija prve faze radova pri kraju.
„Ostao je još jedan imovinski problem da se riješi i nadam se da će se tokom ovog mjeseca završiti, a nakon toga da će građani Kozarske Dubice napokom dobiti ispravnu vodu za piće.
Radenko Crnogorac direktor Preduzeća „Prijedor putevi“ je potvrdio da su putem tendera izabrani kao najpovoljniji izvođač radova, te da će rok od 18 mjeseci za izvođenje radova biti skraćen ako sve bude išlo po planu.
Bojan Macura predstavnik Ministarstva finansija Republike Srpske je podsjetio da je ovo ministarstvo obezbijedilo sredstva Evropske investicione banke u iznosu od 50 odsto, dok su sredstva iz granta obezbijeđena u iznosu od 35 odsto od ukupne vrijednosti projekta.
„Moram da pohvalim opštinu Kozarska Dubica koja je lider u realizaciji projekta "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske". Radovi idu sasvim dobrom dinamikom i nadam se da ćemo završiti kao što smo i počeli“, rekao je Macura.
Vrijednost kompletnog projekta iznosi 6 milion eura, a finansijsku konstrukciju čine tri miliona evra kredita Evropske investicione banke, 1,9 miliona evra bespovratnih sredstva Evropske unije koja su odobrena, i 1,1 milion evra predinvesticija i tekućeg finansiranja opštine.
U Republici Srpskoj 22 lokalne zajednice, među kojima je opština Kozarska Dubica imaju potpisane ugovore sa Vladom Republike Srpske i Evropskom investicionom bankom o učešću u projektu "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske".
Potpisivanju ugovora danas su u kabinetu načelnika takođe prisustvovali zamjenik načelnika Ljubomir Marjanovič i načelnici Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Odjeljenja za prostorno uređenje Tanja Burić i Vladislav Stevanović.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi