V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.06.2015. - „Gastro dan“ okupio brojne izlagače i posjetioce
Trističko-privredna manifestacija "Gastro dan“ upriličena je juče po šesti put u Kozarskoj Dubici.
Gastronomsku ponudu opštine predstavilo je 18 izlagača, restorani, pekare, ribolovci, lovci, pojedina udruženj i Srednjoškolski centar.
U takmičenju u pripremi pasulja, gdje je pobjedu odnio Dom zdravlja „Kozma i Damjan“, učestvovalo je 12 ekipa, a kompletan program upotpunio je nastup dubičkih tamburaša.
Najboljim ekipama dodijeljene su novčane nagrade, a zahvalnice su uručene svim izlagačima.
Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je naglasio da „Gastro dan“ i bogata gastronomska ponuda ovog kraja čine veoma važan turistički potencijal, koji se sve više koristi i dobija na značaju.
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur izjavila je da je novina šestog po redu „Gastro dana“ takmičenje u pripremi pasulja “Opasulji se i napravi ekipu” i tematsko izlaganje o kukuruzu “bjelčiću”.
Ona je naglasila da je veoma zadovoljna odzivom izlagača i posjetitelja i podsjetila da je ovogodišnja manifestacija „Gastro dan“ započela radionicom za učenike osnovnih škola pod nazivom “Pčelin svijet”.
„Izložbenom dijelu manifestacije prethodilo je predavanje na temu “Kukuruz „bjelčić” i druge autohtone populacije Potkozarja, „On farm održavanje”, na kojem su svi gosti mogli da više saznaju o važnosti uzgoja autohtonih populacija biljaka i životinja, ne samo u smislu privrednog već i ekološkog, društvenog i kulturnog razvoja“, izjavila je Kotureva.
Ona je precizirala da je gost manifestacije bila prof. dr Gordana Đurić, direktor Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjaluci.
Kao i prethodnih godina, „Gastro dan“ u Kozarskoj Dubici okupio je veliki broj posjetilaca iz ove i susjednih opština.
Organizator manifestcije je Turistička organizacija Kozarske Dubice, a pokrovitelj Opštinska uprava.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne