V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.06.2015. – Svečano pušten u rad vodovodni sistem "Komlenac"
U Kozarskoj Dubici danas je svečano u rad pušten vodovodni sistem izgrađen u prvoj fazi projekta "Vodosnabdijevanje sa izvorišta Komlenac", čija je ukupna vrijednost 3,7 miliona KM.
Nakon puštanja u rad novog vodovodnog sistema, sa kojeg će se gradsko područje opštine pitkom vodom snabdijevati za sedam do deset dana, načelnik Opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da taj događaj od izuzetne značaja opštinu i njene stanovnike.
"Kozarska Dubica je napokon dobila vodovodni sistem u vlasništvu opštine, te zdravu i kvalitetnu vodu", izjavio je Zlojutro i dodao da je polovina sredstava za finansiranje prve faze izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" obezbijeđena iz donatorskih sredstava Evropske komisije.
"Želim da se zahvalim Evropskoj komisiji i svim subjektima koji su učestvovali u projektu. Očekujem da ćemo uspješno okončati i naredne dvije faze projekta, a kada se sve to završi možemo reći da će Kozarska Dubica imati jedinstven sistem vodosnabdijevanja, ne grada već opštine u cijelini", izjavio je Zlojutro novinarima.
On je podsjetio da će u drugoj fazi projekta, u kojoj će radovi započeti u narednih nekoliko dana, biti izvršena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, a da će radovi u trećoj fazi, u kojoj će vodosnabdijevanjem sa izvorišta "Komlenac" biti obihvaćeno i područje Knežice i okolnih naselja, započeti krajem ove ili početkom naredne godine.
Direktor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Čedomir Babić izjavio je da je okončanjem prve faze izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" učinjen ogoman odmak od dosadašnjeg stanja i problema sa vodosnabdijevanjem u Kozarskoj Dubici.
"Konačno smo dočekali da imamo vlastito izvorište i vodosnabdijevanje, vodu odličnog kvaliteta, te rješenje svih problema koji su nas pratili", izjavio je Babić.
On se zahvalio građanima Kozarske Dubice na strpljenju, razumijevanju, korektnom i fer odnosu i uglavnom redovnom plaćanju utrošene vode, što je, kako je rekao, pomoglo dosadašnjem funkcionisanju preduzeća "Vodovod".
Šef Odjela za upravljanje vodama delegacije Evropske komisije u BiH Martin Šider izjavio je da je zadovoljan relizacijom prve faze projekta izgranje vodovodnog sistema "Komlenac" u Kozarskoj Dubici, ali i činjenicom da je danas ozvaničen i početak radova u drugoj fazi projekta.
"Drago mi je što sam učestvovao u otvaranju vodovodne mreže sa izvorišta "Komlenac", koja će doprinijeti boljem korištenju i kvalitetu vode u Kozarskoj Dubici, u skladu sa legislativom Evropske unije", izjavio je Šider.
Svečanom puštanju u rad vodovodnog sistema izgrađenog u prvoj fazi projekta "Vodosnabdijevanje sa izvorišta Komlenac" pristvovala je i šef tima za upravljanje projektom "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" i pomoćnik ministra finansija RS Radmila Mihić, koja je podsjetila da je Kozarska Dubica jedna od 23 opštine koja učestvuje u tom projektu, čija je ukupna vrijednost 100 miliona evra.
"Važno je što će na osnovu ovog projekta građani Kozarske Dubice dobiti kvalitetnu vodu sa javnog izvorišta. Ovo je još jedan primjer da, kada se ustanove dobre procedure, pronađu dobri izvori finansiranja i uspostave dobri odnosi između Vlade Republike Srpske i opštine, možemo ostvariti uspjeh na opšte zadovoljstvo, prije svega građana, kojima treba voda, kanalizacija i druga infrastruktura", izjavila je Mihićeva.
Nakon završnih tehničkih radova i kompletne dezinfekcije cjevovoda, pitka voda sa izvorište "Komlenac" biće u narednih sedam do deset dana puštena u gradski sistem vodosnabdijevanja u Kozarskoj Dubica, na cijelom području grada, izuzev naselja "Petar Pecija", čiji stanovnici će se vodom sa novog izvorišta moći snabdijevati po završetku druge faze projekta.
Sa dosadašnjeg izvorišta u Međeđi vodom će se, do okončanja druge faze projekta izgradnje sistema vodosnabdiejvanja sa izvorišta "Komlenac", snabdijevati i stanovnici dubičke Ravni.
Projekt "Vodosnabdijevanje sa izvorišta Komlenac", odvija se u tri faze, a finansira iz sredstava opštine Kozarska Dubica, kreditnih sredstava Evropske investicione banke, IPA fondova i donatora.
Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 13 miliona KM, od čega su oko 50 odsto bespovratna donatorska i IPA sredstva.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi