V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.06.2015. – Dogovoren nastavak izgradnje kolektorske mreže u naselju "Petar Pecija"
Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić i načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro postigli su danas dogovor o nastavku realizacije projekta izgradnje kolektora u izbjegličkom naselju "Petar Pecija", koji će biti finansiran u iznosu od 260.000 KM.
"Taj projekat važan je ne samo za povratničku veću sveukupnu populaciju Kozarske Dubice, jer nisu u pitanju samo estetski veći higijenski problemi", izjavio je Ramić.
On je precizirao da će izgradnju kolektora u naselju "Petar Pecija" zajednički finansirati federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica, koje će obezbijediti 60 odsto sredstava, dok će 40 odsto vrijednosti projekta finansirati opština Kozarska Dubica.
Ramić je dodao da je položaj povratničke populacije u Kozarskoj Dubici u mnogo čemu sličan položaju domicilnog stanovništva, te da je i dalje najizraženiji problem zapošljavanja.
"Razgovarali smo danas i o nekim drugim mogućnostima, koje se tiču podrške zapošljavanju na području opštine i mi ćemo i u tom smislu nastojati pomoći", izjavio je Ramić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da je ministra Ramića upoznao sa stanjem u opštini u političkom i privrednom smislu, a da su razgovarali o problemima povratničke populacije i mogućnostima realizacije infrastrukturnih projekata.
"Mislim da ćemo sa ovim prvim infrastrukturnim projektom otvoriti vrata saradnje, a značajna je i činjenica da federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica za zapoljavanje daje određena bespovratna sredstva, koja nisu mala, i to bi moglo biti značajno za naše privrednike i eventualno za buduće investitore", rekao je Zlojutro.
On je naglasio da će privrednici u Kozarskoj Dubici biti obaviješteni o takvim mogućnostima.
Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Senad Bratić ocijenio je današnji sastanak sa načelnikom opštine Kozarska Dubica bio korektan i konstruktivan i dodao da je tokom sastanka ukazao na potrebu zastupljenosti konstitutivnih naroda u organima lokalne uprave.
Ramić i Bratić boravili su danas i u opštini Kostajnica, a u Kozarskoj Dubici obišli su i dobrotvorno društvo "Merhamet", sjedište Islamske vjerske zajednice i neke nevladine organizacije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne