V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.06.2015. – Dogovoren nastavak izgradnje kolektorske mreže u naselju "Petar Pecija"
Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić i načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro postigli su danas dogovor o nastavku realizacije projekta izgradnje kolektora u izbjegličkom naselju "Petar Pecija", koji će biti finansiran u iznosu od 260.000 KM.
"Taj projekat važan je ne samo za povratničku veću sveukupnu populaciju Kozarske Dubice, jer nisu u pitanju samo estetski veći higijenski problemi", izjavio je Ramić.
On je precizirao da će izgradnju kolektora u naselju "Petar Pecija" zajednički finansirati federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica, koje će obezbijediti 60 odsto sredstava, dok će 40 odsto vrijednosti projekta finansirati opština Kozarska Dubica.
Ramić je dodao da je položaj povratničke populacije u Kozarskoj Dubici u mnogo čemu sličan položaju domicilnog stanovništva, te da je i dalje najizraženiji problem zapošljavanja.
"Razgovarali smo danas i o nekim drugim mogućnostima, koje se tiču podrške zapošljavanju na području opštine i mi ćemo i u tom smislu nastojati pomoći", izjavio je Ramić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da je ministra Ramića upoznao sa stanjem u opštini u političkom i privrednom smislu, a da su razgovarali o problemima povratničke populacije i mogućnostima realizacije infrastrukturnih projekata.
"Mislim da ćemo sa ovim prvim infrastrukturnim projektom otvoriti vrata saradnje, a značajna je i činjenica da federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica za zapoljavanje daje određena bespovratna sredstva, koja nisu mala, i to bi moglo biti značajno za naše privrednike i eventualno za buduće investitore", rekao je Zlojutro.
On je naglasio da će privrednici u Kozarskoj Dubici biti obaviješteni o takvim mogućnostima.
Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Senad Bratić ocijenio je današnji sastanak sa načelnikom opštine Kozarska Dubica bio korektan i konstruktivan i dodao da je tokom sastanka ukazao na potrebu zastupljenosti konstitutivnih naroda u organima lokalne uprave.
Ramić i Bratić boravili su danas i u opštini Kostajnica, a u Kozarskoj Dubici obišli su i dobrotvorno društvo "Merhamet", sjedište Islamske vjerske zajednice i neke nevladine organizacije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi