V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.07.2015. - U MZ Međeđa obilježen "Pavlovdan"
U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” sinoć je osmi put u Mjesnoj zajednici Međeđa upriličen “Festival kulturnog stvaralaštva” i proslavljen Pavlovdan, slava Crkvene opštine .
Potpredsjednik “Mladosti” Slađana Jerić rekla je da ova Mjesna zajednica svake godine u prisustvu brojnih mještana obilježi 13. juli, kako bi se podsjetilo na tradicionalne običaje, kulturno stvaralaštvo ali i upriličilo druženje.
Kulturno-umjetnički program je organizovan u Domu kulture ove Mjesne zajednice, a tradicionalno na Sportskom centru “Slobodan Bobo Vidović” organizovan je turnir u malom fudbalu.
“Ovaj put u kulturno-umjetničkom programu učestvovala su dva Kulturno-umjetnička društva i to domaćin KUD “Mladost” i Folklorna sekcija “Una”. Trebalo je da nastupi KUD “Kalemegdan” iz Los Anđelesa ali su zbog obaveza dan ranije napustili Kozarsku Dubicu”, rekla Jerićeva.
Članovi “Mladosti” predstavili su se sa tri tačke, a “Une” sa jednom prilikom čega je nastupila mlađa grupa.
Nataša Rašić, koreograf Folklorne sekcije “Una” rekla je da se za ovaj nastup mlđa grupa sekcije pripremila sa “Igrama iz Šumadije” primjerenim dječijem uzrastu, a pripreme teku i za “Smotru folklora” u Kozarskoj Dubici koja će biti upriličena u nedjelju, 26. jula.
Prisustvo brojnih mještana, među kojima su bile mlađe i starije generacije, čiji izraz lica nije krio zadovoljstvo organizovanom proslavom, potvrđuje da Mjesnoj zajednici ovaj dan znači mnogo.
Goran Tanić, jedan od organizatora tradicionalnog “Pavlovdanskog turnira” kaže da su se na ovogodišnji turnir odazvale tri ekipe, ali da je najbitnije od svega da se tradicija nastavi.
“Ovo je slava Crkvene opštine Međeđa i svake godine svi mještani ovim malim zborom i turnirom održavaju tradiciju, a druženje traje duboko u noć”, rekao je Tanić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi