V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.07.2015. - Najava: Tradicionalni narodni zbor u Milića Gaju 26. jula
Tradicionalni narodni zbor u Milića Gaju, kojim se obilježava Dana ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini u Drugom svjetskom ratu‚ održaće se u nedjelju, 26. jula, potvrđeno je danas u Opštini Kozarska Dubica.
Na sastanku na kome su prisustvovali načelnik opštine Mile Zlojutro, Blagoja Gajić predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske, Duško Milunović pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i opštinski funkcioneri, dogovoren je protokol obilježavanja ovog značajnog datuma.
„Opštini Kozarska Dubica treba da se oda priznanje jer iz godine u godinu daje svoj udio da se ovaj događaj iz Narodno-oslobodilačkog rata svečano obilježi. Ove godine ovaj zbor će biti regionalnog karaktera, jer predstavlja datum od značaja za kompletan prostor Kozare i Potkozarja“, rekao je Blagoja Gajić predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske.
Mile Zlojutro načelnik opštine je potvrdio da će opština kao i prethodnih godina ispoštovati svoje obaveze u vezi organizacije obilježavanja ovog istorijskog datuma.
Ako se iskaže potreba za organizovanim prevozom, Opštinska uprava će, takođe, organizovati besplatan autobuski prevoz građana do Milića Gaja“, rekao je Zlojutro.
Duško Milunović pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite je rekao da obzirom da je ovo događaj od regionalnog značaja sledeće godine u organizaciju treba uključiti opštine iz okruženja.
Prema preliminarnom dogovoru zvanične delegacije će u nedjelju, 26. jula, na partizanskom groblju u Knežici u 19 časova položiti vijence.
Nakon toga, u 20 časova u Milića Gaju će početi prigodan program i obraćanje zvaničnika.
Milića Gaj u Međuvođu je mjesto gdje je 27. jula 1941. podignut ustanak u Krajini.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi