V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.07.2015. - OMOGUĆITI REKONSTRUKCIJU SMJEŠTAJNIH KAPACITETA BOLNICE "MLJEČANICA"
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić najavio je da će se raditi na tome da se omogući rekonstrukcija smještajnih i drugih objekata Bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" u Kozarskoj Dubici.
Bogdanić, koji je juče posjetio ovu zdravstvenu ustanovu, istakao je da je potreba za ovakvim kapacitetima za rehabilitaciju svakim danom sve veća i da ovdje ima prostora za ulaganje.

"Sigurno je da ćemo u našim kontaktima, koje smo već ostvarili sa italijanskim investitorima, naći način da ovu zdravstvenu ustanovu rekonstruišemo", izjavio je Bogdanić novinarima.

On je najavio da će resorno Ministarstvo u narednom periodu tražiti rješenje, koje bi omogućilo investiranje u Bolnicu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica".

Direktor te zdravstvene ustanove Željko Macura izjavio je da su dotrajali objekati koji čine bolnicu montažnog tipa, te ukazao na neophodnost njihove rekonstrukcije i obnove.

Macura je pojasnio da su ministra danas upoznali o trenutnoj situaciji u Bolnici "Mlječanica", smještajnim i drugim kapacitetima, te da je bilo riječi o mogućnostima za investiranje i pomoći Vlade Srpske u realizaciji projekta obnove i rekonstrukcije postojećih kapaciteta.

On je potvrdio da je projekat obnove i rekonstrukcije Bolnice "Mlječanica" izrađen prije pet godina, a da je njegova ukupna vrijednost, koja uključuje izgradnju još jednog novog objekta i sredstva za ispitivanje mineralne vode, oko 14 miliona KM.

Macura je precizirao da je projektna dokumentacija predana zainteresovanim investitorima iz Italije.

Izvršni direktor za bolniči sektor Bolnice "Mlječanica" Siniša Marković izjavio je da je kvalitet usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi na veoma visokom nivou, ali da najveći problem čine nedovoljni smještajni kapaciteti i duga lista čekanja, pogotovo za nepokretne ili teško pokretne pacijente.

On je precizirao da Bolnica trenutno raspolaže kapacitetom od 145 kreveta, od kojih je 20 namijenjeno za teške i nepokretne bolesnike.

Marković je ocijenio da je za budući rad Bolnice "Mlječanica" prioriteno ulaganje, s obzirom na to da raspolaže veoma ljekovitom mineralnom vodom, jednom od najkvalitenijih na Balkanu, i predstavlja bitan razvoji kapacitet Republike Srpske.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi