V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.08.2015. - Realizacija projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata teče prema planu
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i njegovi saradnici razgovarali su danas sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem o realizaciji projekata u oblasti vodoprivrede, a saradnja Ministarstva i lokalne samouprave ocijenjena je kao veoma dobra i korektnu.
Ministar Mirjanić izjavio je da se realizacija projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata, koji se u opštini Kozarska Dubica finansiraju u iznosu od 11 miliona KM, odvija planiranom dinamikom.
"Mislim da smo zajedničkim naporima već danas u prilici da možemo konstatovati veoma dobre vijesti u smislu realizacije projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata", rekao je Mirjanić.
On je precizirao da se sredstvima Evropske investicione banke /EIB/ u iznosu od šest miliona KM finansira rekonstrukcija kanalske mreže u Kozarskoj Dubici, navodeći da su od šest različitih projekata tri u potpunosti završena, dok su preostala tri realizovana oko 75 odsto, a biće privedeni kraju do kraja godine.
"Veoma je važna i rekonstrukcija savskog nasipa u dužini od 15 kilometara, od kojih je dvije trećine na području opštine Kozarska Dubica i tu će biti angažovano četiri miliona KM samo na području ove opštine, a dva miliona KM na području opštine Gradiška", rekao je Mirjanić.
On je najavio da će radovi na rekonstrukciji savskog nasipa početi krajem narednog mjeseca za kada je najavljen i početak rekonstrukcije crpnih pumpi u Republici Srpskoj, jer je i taj projekat naknadno prihvatila EIB.
Mirjanić je potvrdio je da su Upravni odbor Fonda solidarnosti i Vlada Republike Srpske donijeli odgovarajuće odluke o dodatnim mjerama u oblasti realizacije sanacije vodozaštitnih objekata, te da će na osnovu tih odluka oko milion KM biti angažovano na prodručju opštine Kozarska Dubica.
"Svi radovi teku planiranom dinamikom i za sada smo zadovoljni, s tim da moramo preduzimati pojačane mjere prema izvođačima radova da još brže rade i da kvalitet ne smije doći u pitanje", rekao je Mirjanić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da lokalna zajednica u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske realizuje niz projekata izgradnje i sanacije vodozaštitnih objekata koji će doprinijeti zaštiti stanovništva.
"Kad svi planirani projekti budu realizovani onda možemo reći da je Kozarska Dubica, ravan i dobar brdski dio opštine biće maksimalno zaštićeni od poplava, a dijelom i od bujičnih voda", zaključio je Zlojutro.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić posjetio je danas preduzeće "Mlijekoprodukt", a zatim obišao i farmu Milorada Arsenića u selu Johova, koja tom preduzeću dnevno isporučuje više od 2000 litara mlijeka.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi