V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.08.2015. - Realizacija projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata teče prema planu
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i njegovi saradnici razgovarali su danas sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem o realizaciji projekata u oblasti vodoprivrede, a saradnja Ministarstva i lokalne samouprave ocijenjena je kao veoma dobra i korektnu.
Ministar Mirjanić izjavio je da se realizacija projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata, koji se u opštini Kozarska Dubica finansiraju u iznosu od 11 miliona KM, odvija planiranom dinamikom.
"Mislim da smo zajedničkim naporima već danas u prilici da možemo konstatovati veoma dobre vijesti u smislu realizacije projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata", rekao je Mirjanić.
On je precizirao da se sredstvima Evropske investicione banke /EIB/ u iznosu od šest miliona KM finansira rekonstrukcija kanalske mreže u Kozarskoj Dubici, navodeći da su od šest različitih projekata tri u potpunosti završena, dok su preostala tri realizovana oko 75 odsto, a biće privedeni kraju do kraja godine.
"Veoma je važna i rekonstrukcija savskog nasipa u dužini od 15 kilometara, od kojih je dvije trećine na području opštine Kozarska Dubica i tu će biti angažovano četiri miliona KM samo na području ove opštine, a dva miliona KM na području opštine Gradiška", rekao je Mirjanić.
On je najavio da će radovi na rekonstrukciji savskog nasipa početi krajem narednog mjeseca za kada je najavljen i početak rekonstrukcije crpnih pumpi u Republici Srpskoj, jer je i taj projekat naknadno prihvatila EIB.
Mirjanić je potvrdio je da su Upravni odbor Fonda solidarnosti i Vlada Republike Srpske donijeli odgovarajuće odluke o dodatnim mjerama u oblasti realizacije sanacije vodozaštitnih objekata, te da će na osnovu tih odluka oko milion KM biti angažovano na prodručju opštine Kozarska Dubica.
"Svi radovi teku planiranom dinamikom i za sada smo zadovoljni, s tim da moramo preduzimati pojačane mjere prema izvođačima radova da još brže rade i da kvalitet ne smije doći u pitanje", rekao je Mirjanić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da lokalna zajednica u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske realizuje niz projekata izgradnje i sanacije vodozaštitnih objekata koji će doprinijeti zaštiti stanovništva.
"Kad svi planirani projekti budu realizovani onda možemo reći da je Kozarska Dubica, ravan i dobar brdski dio opštine biće maksimalno zaštićeni od poplava, a dijelom i od bujičnih voda", zaključio je Zlojutro.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić posjetio je danas preduzeće "Mlijekoprodukt", a zatim obišao i farmu Milorada Arsenića u selu Johova, koja tom preduzeću dnevno isporučuje više od 2000 litara mlijeka.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA