V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.08.2015. - U sistemu vodosnabdijevanja voda sa izvorišta "Komlenac"
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović potvrdio je danas da je nakon završetka prve faze izradnje sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" i izdavanja upotrebne dozvole za novoizgrađene objekte tog sistema, u uži gradski sistem vodosnabdijevanja puštena voda sa tog izvorišta, koja je odličnog kvaliteta i potpuno ispravna za piće.
"Zadovoljstvo mi je reći da se opština, odnosno uže gradsko područje, snabdijeva pitkom vodom sa izvorišta Komlenac", izjavio je Stevanović.
On je precizirao da je Komisija za tehnički prijem prije desetak dana izdala upotrebnu dozvolu, a da su tokom tehničkog prijema konstatovane tri, četiri neuslovne primjedbe, koje ne utiču na funkcionisanje sistema, a koje je izvođač radova dužan da otkloni u roku od 60 dana.
Govoreći o najvažnijem investicionom projektu u opštini Kozarska Dubica u posljednjih nekoliko decenija, Stevanović je najavio da je u toku druga faza izgradnje sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" u kojoj će biti izvršena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, a zatim i izgrađen potisni cijevodov za snabdijevanje sela dubičke Ravni.
"Početak radova na realizaciji druge faze očekujemo početkom oktobra, a predviđeni radovi su zahtjevni sa stanovišta struke jer ulaze u gradsko područje opštine i gradske ulice, ali ćemo sa izvođačem radova i nadležnim u preduzeću "Vodovod" dogovoriti model izvođenja radova tako da građani što manje osjete tu problematiku", objasnio je Stevanović.
Direktor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Čedomir Babić potvrdio je da se sistem vodosnabdijavanja u Kozarskoj Dubici snabdijeva vodom sa novoizgrađenog izvorišta "Komlenac", koje ima u dovoljnim količinama, sa dotokom od 75 litara u sekundi.
"Vodom sa izvorišta "Komlenac" trenutno se snabdijeva grad, bez gradskog naselja Petar Pecija, kako je i najavljeno i planirano projektom. U drugoj fazi vodosnabdijevanjem treba da bude pokrivredno i područje kompletne dubičke ravni", najavio je Babić.
On je izrazio uvjerenje da sada postoje uslovi da se poboljša kvalitet vode koja se sa izvorišta "Međeđa" isporučuje stanovništvu dubičke Ravni, obzirom da je riječ o znatno manjoj količini vode koja se još uvijek isporučuje sa tog izvorišta i manjem pritisku na taj sistem.
Ukupna vrijednost projekta izgradnje sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" u Kozarskoj Dubici je oko šest miliona evra, od čega su tri miliona evra kreditna sredstva Evropske investicione banke /EIB/, 1,9 miliona eura su grantovi, a opština Kozarska Dubica u finasiranju učestvuje sa 1,1 milion evra.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi