V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.08.2015. - OBEZBIJEĐENI PRIGODNI POKLONI ZA PRVAČIĆE
Povodom početka nove školske godine osnovne škole sutra će posjetiti prvi ljudi opštine, te prvačićima uručiti prigodne poklone i poželjeti srećan početak školovanja.
U školsku 2015/2016. godinu u Kozarskoj Dubici kreće 1.955 školaraca, tri osnovne škole pohađaće 1.395 učenika, a Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” 560 učenika, od kojih 148 u prvim razredima.
Po prvi put u školske klupe 1. septembra će sjesti i 121 prvačić.
Uz prigodne poklone Opštinske uprave, prvačići će dobiti i besplatne udžbenike, kao i njihove nešto starije kolege u drugom razredu.
Besplatne udžbenike kao i ranijih godina obezbijedila je Vlada Republike Srpske.
U Kozarskoj Dubici dobiće ih 264 učenika, 121 u prvim razredima i 143 učenika drugog razreda.
A u našoj opštini besplatne udžbenike za predstojeću školsku godinu dobiće i osnovci iz romskih porodica, šta je sredstva obezbijedila Opštinska uprava.
U školama “Sveti Sava” i “Vuk Karadžić” i ove godine organizovaće produženi boravak, a u školi “Majka Knežopoljka” jutarnje čuvanje za đake putnike do polaska autobusa nakon nastave.
Za školarce putnike obezbjeđene su đačke autobuske linije, sa istim prevoznicima i sa istom satnicom kao i prethodne školske godine.
Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske potvrdili su da će i u novoj školskoj godini plaćati prevoz osnovcima koji stanuju na udaljenosti većoj od četiri kilometra od škole, a iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica poručuju da će i dalje sa 30 posto subvencionisati cijenu vozne karte dubičkim srednjoškolcima koji srednju školu pohađaju u našoj opštini.
Škole u Kozarskoj Dubici spremno dočekuju početak nove školske godine, nastavnički kadar je kompletan, a školski objekti osvježeni i očišćeni, potvrdili su danas direktori dubičkih škola.
U Kabinetu načelnika je potvrđeno da će Osnovnu školu „Sveti Sava“ sutra u 08.15 obići načeknik opštine Mile Zlojutro.
U 08.30 zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović posjetiće Osnovnu školu „Vuk Karadžić“, dok će načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica u isto vrijeme obići školu „Majka Knežopoljka“ u Međuvođu, a nakon toga u Knežici.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne