V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.09.2015. - PRIPREMA OBILJEŽAVANJA DANA ODBRANE ZAPADNIH GRANICA
Pododbor Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja održaće danas u Kozarskoj Dubici sastanak posvećen obilježavanju Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske i BiH u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Sastanak u zgradi opštine počeće u 11.00 časova.
Regularna Hrvatska vojska izvršila je u septembru 1995. godine agresiju na četiri zapadnokrajiške opštine u Republici Srpskoj.
Prema podacima Vladinog Centra za istraživanje ratnih zločina, u agresiji Hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995. godine na području Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice i Gradiške, na izuzetno brutalan način ubijena su 104 civila i vojnika, te pričinjena ogromna materijalna šteta.
Najmlađa žrtva bila je stara deset, a najstarija 83 godine. U napadu je ranjeno 17 civila, tri vojnika i jedan pripadnik MUP-a.
Hrvatske snage uspjele su da u noći između 17. i 18. septembra 1995. godine na dva mjesta pređu rijeku Unu - kod Novog Grada i Kozarske Dubice i da probiju graničnu liniju odbrane.
Za zločine Hrvatske vojske počinjene tokom agresije na teritoriji zapadnokrajiških opština Republike Srpske do danas niko nije odgovarao, uprkos tome što su prvi izvještaji o počinjenim ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva nadležnim institucijama podneseni još 1996. godine.
Procjena pričinjene materijalne štete tokom agresije Hrvatske vojske u Novom Gradu je oko 80 miliona KM, u Kozarskoj Dubici 50 miliona, a u Kostajnici oko 40 miliona KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi