V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.09.2015. – MINISTRICA GOLIĆ POSJETILA KOZARSKU DUBICU
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da će u Zakonu o uređenju prostora i građenju Republike Srpske ponovo biti predviđene beneficije za socijalne i boračke kategorije u procesu legalizacije bespravno izgrađenih objekata za indivuidualno stanovanje.
Golićeva je danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Milom Zlojutom i njegovim saradnicima razgovarala o privrednom razvoju lokalne zajednice i načinima na koje ministarstvo može pruziti podršku rukovodstvu opštine.
"Dobili smo punu podrsku i načelnika i nadležnih odjeljenja kada je u pitanju legalizacija bespravno sagrađenih objekata, koja se odnosi na implementaciju odluke Ustavnog suda kojom su obespravljene socijalne i borače kateogorije. Mi u zakonu ponovo predviđamo beneficije za ove katergorije", izjavile je Golićeva novinarima.
Ona je dodala da je od Opštine Kozarska Dubica dobijena bezrezervna saglasnost da te kategorije trabaju biti ponovo oslobođene nadoknade prilikom legalizacije svojih bespravno sagradjenih objekata, iako je to prihod koji bi trebalo da idu u budžet lokalne zajednice.
Golićeva je podsjetila da su projekti energetske efikasnosti koje je kandidovala opština Kozarska Dubica, a koji se odnose na sanaciju Osnove škole "Sveti Sava" i Dječijeg vrtića "Pčelica", dobili saglasnost Ministarstva i ušli u preliminarne preglede od strane licenciranih lica.
Vrijednost projekata iznosi 300.000 KM i biće finansirani od strane Svejetske banke, a nakon izrade projektne doumentacije, raspisivanja tendera po standardima finasijera, očekuje se da će realizacija krenuti najkasnije u proljeće.
Ministrica Golić je dodala da je sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Milom Zlojutrom razgovarala i o regulacionom planu Donja Gradina kao i o graničnom prelazu Donja Gradina, gdje bi bila neophodna izgradnje treće kolovozne trake u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja, obzirom da se taj međunarodni granični prelaz nalazi u naseljenom mjestu.
"Prilikom razgovora načelnik opstine Mile Zlojutro zamolio je za intervenciju da se pokušaju skratiti rokovi za usvajanje regulacionih planova, pogotovo kada se pojavi sutuacija da je zbog investitira potrebna izmijena planskih dokumenata. Skraćivanjem rokova koji su prilično dugi omogućilo bi se lakše provođenje procedure i investitorima da lakše pokrenu investicije", izjvila je Golićeva.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je zahvalio Ministarstvu za pomoć u relizaciji projekata u oblasti energetske efikasnosti.
"Nažalost, opština ima potrebu za nizom planskih dokumenata, ali za to nemamo dovoljno sredstava, pa smo razgovarali o mogućim linijama kojim bi se u budućnosti moglo doći do sredsatava za izradu planske dokumentacije", rekao je Zlojutro.
On je dodao da su ministricu Golić upoznali da opština ima u planu uvođenje led rasvjete na teritoriji opštine.
Zahvalnost ministrici Golić na ukazanoj podršci iskazali su i poslanik u Narodnoj Skupštini RS Darko Banjac, koji je naglasio da su projekti koji se odnose na školske i predškolske ustanove od prioritenijih kada je riječ o investicijama u infrastrukturu, te zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović, koji je prethodno ugostio ministricu u stranačkim prostorijama.
Golićeva je nakon sastanka u pratnji opštinskih zvaničnika posjetila Osnovnu školu "Sveti Sava", vrtić "Pčelica" i preduzeće "Komunalac".

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi