V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.09.2015. - POZIV ZA ZAINTERESOVANE PROIZVOĐAČE MALINE
Iz opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu obavještavaju sve zainteresovane za proizvodnju maline da se pridružite informativnom sastanku koji će se organizovati tokom septembra.
„Svi zainteresovani biće upoznati sa osnovnim informacijama potrebnim za uspješno započinjanje proizvodnje maline na svom imanju, rasploživim otkupljivačima u našem neposrednom okruženju i uslovima otkupa, te osnovnim preduslovima za uspješno bavljenje ovom proizvodnjom, kao i tehničko-tehnološkim smijernicama o intenzivnom gajenju maline, potrebnim mjerama i finansijskim ulaganjima“, saopšteno je u Odjeljenju.
Nakon informativnog sastanka, u zavisnosti od zainteresovanih kandidata, održaće se intenzivne teoretske i praktične obuke o proizvodnji maline, kao i studijske posjete postojećim podignutim malinjacima.
Sve navedene aktivnosti, započeće odmah po održavanju informativnog sastanka, koji je planiran da se održi u drugoj polovini septembra u opštini Srbac, a učešće na obukama je besplatna.
„Ovim putem, pozivaju se zainteresovani kandidati, a posebno žene koje imaju interesovanja za ovaj vid proizvodnje, da se jave u opštinsko Odjeljenje za poljoprivredu u kancelariju broj 2, i prijave se za učešće na informativnom sastanku za proizvodnju maline i razvoj kooperantske mreže proizvođača“, saopšteno je u Odjeljenju.
Inicijativu popularizacije proizvodnje maline i razvoja kooperantske mreže proizvođača realizuju Udruženje „Lokalna akciona grupa SAVUS“ i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj - CARD iz Banja Luke u saradnji sa preduzećem Mushrooms trade d.o.o. Čardačani, Laktaši.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi