V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.09.2015. - ODRŽANA 30. REDOVNA SJEDNICA SO
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Izvještaj o izvršenju budžeta opštine za period od januara do juna ove godine, koji je ostvaren u iznosu od 4.309.081 KM ili 43,4 odsto godišnjeg plana.
Dinamiku ostvarenja budžetskih prihoda odbornicima je obrazložio načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta Vinko Stojčić, koji je precizirao da su u prvih šest mjeseci ove godine ostvareni poreski prihodi u iznosu od 2.851.894 KM, odnosno 45,7 odsto godišnjeg plana.

Usvojena je Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja na području lokalne zajednice u prvih šest mjeseci ove godine, kada je prema podacima Biroa za zapošljavanje zaposleno ukupno 142 lica.

Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica prihvatili su Informacije o stanju u poljoprivredi, te informaciju o stanju javne rasvjete, a usvojena je i Odluka o dugoročnom zaduženju opštine Kozarska Dubice kod Svjetske banke - Asocijacija za razvoj, radi obezbjeđenja sredstava za hitnu sanaciju i rekonstrukciju lokalne infrastrukture oštećene u poplavama.

Usvajanjem te odluke odobreno je dugoročno kreditno zaduženje opštine Kozarska Dubica u iznosu od 513 hiljada i 426 maraka, a odlukom je definisano da će obezbjeđena sredstva biti utrošena za sanaciju mosta na rijeci Mlječanica u selu Međuvođe, te čišćenje otvorenih kanala K1 i K2 u Kozarskoj Dubici.

U Skupštini opštine prihvaćena je Informacija o poslovanju Komunalnog preduzeća "Komunalac", dok Informacija o poslovanju preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica nije dobila podršku odbornika.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine donesena su rješenja o razriješenju direkora Lokalne agencije za razvoj opštine Kozarska Dubica i direkora JU Dječiji vrtić "Pčelica" na čije funkcije su imenovani vršioci dužnosti.
Za v.d. direktora JU Dječiji vrtić „Pčelica“ imenovana je Gordana Radović diplomirani vaspitač predškolske djece, a za vršioca dužnosti direktora Lokalne agencije za razvoj Dragana Milojica diplomirani ekonomista.
Tri dosadašnja odbornika SDS-a u Skupštini opštine Kozarska Dubica - Dragan Brdar, Jovica Novaković i Radmila Arežina napustili su ovaj odbornički klub i potvrdili da će u narednom periodu u Skupštini opštine Kozarska Dubica činiti Klub nezavisnih odbornika.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi