V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.09.2015. - ZA SANACIJU I IZGRADNJU VODOZAŠTITNIH OBJEKATA KOZARSKOJ DUBICI ODOBRENO 14 MILIONA KM
Opštinska uprava je preko nadležnih institucija Republike Srpske obezbijedila preko 14 miliona KM za izgradnju, odnosno rekonstrukciju i sanaciju postojećih vodozaštitnih objekata na teritoriji opštine Kozarska Dubica.
Radi se o grantovskim sredstvima koji ne opterećuju budžet, a koja su obezbijeđena uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva finansija i Javne ustanove „Vode Srpske“, koja je bila zaduženo za provođenje ovih projekata.
„Svi projekti su u toku realizacije, odnosno u toku je izgradnja ili izbor izvođača radova. Konkretno radi se o projektima koji se odnose na sanaciju i izgradnju nasipa, odvodne kanalske mreže i regulaciju riječnih tokova. Osim toga, u toku je priprema dva projekta koji se odnose na sanaciju crpnih stanica Glavinac 1 i Glavinac 2, što je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i ovi projekti će se finansirati iz drugih izvora“, izjavio je Vladislav Stevanović načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.
On je pojasnio da će u okviru ovih sredstava biti finansirana tri projekta i to sanacija, rekonstrukcija i dogradnja savskog nasipa na teritoriji opštine u dužini od 13 kilometara, unskog nasipa i to u užem centru grada od Binjačke do potoka Crnac, potom u Ćuklincu i Vriocima i regulacija riječnih tokova.
„U odnosu na iskazanu štetu koja je procjenjena na 3 miliona i odobrenih projekata u vrijednosti 14 miliona KM, Kozarska Dubica je opština koja je najviše odradila po pitanju realizacije prvog seta preventivnih mjera zaštite od poplava i sanacije nastalih šteta usljed proteklih poplava“, rekao je Stevanović i dodao da će uslijediti donošenje drugog seta mjera vezano za održavanje izgrađenih i saniranih objekata kao i promjena zakona i propisa što će u najvećoj mjeri eliminisati nastanak šteta usljed obilnih padavina.
Stevanović je naglasio da se u Kozarskoj Dubici intenzivno radi na rješavanju ove ozbiljne problematike u cilju zaštite građana i imovine.
On se osvrnuo i na odluku usvojenu na proteklom zasjedanju Skupštine opštine, koja se odnosi na dugoročno kreditno zaduženje opštine kod Svjetske banke u iznosu od 513.426 KM čime će se izvršiti kompletna sanacija i rekonstrukcija primarne odvodne kanalizacione mreže prije svega u dubičkoj ravni.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi