V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.09.2015. - NAJAVA: OTKRIVANJE SPOMENIKA PALIM BORCIMA
U nedjelju, 13. septembra, u Bjelajcima će biti otkriveno i osveštano spome-obilježje podignuto u čast 18 poginulih i nastradalih borca za vrijeme Otadžbinsko-odbrambenog rata sa područja mjesnih zajednica Moštanica, Hadžibair i Bjelajci.
Izgradnja spomen-obilježja počela je 27. jula tekuće godine.
Otkrivanje i osveštanje će se obaviti u 11. 00 časova, nakon čega će u 11. 30 časova opštinske delegacije predvođene načelnikom opštine Milom Zlojutrom položiti vijence i cvijeće.
Ovim povodom biće upriličen i umjetnički program, a predviđeno je i obraćanje zvaničnika.
Nosilac aktivnosti na realizaciji ovog projekta je Opštinska boračka organizacija, a inicijativa za izgradnju je potekla iz Mjesne zajednice i Mjesne boračke organizacije Bjelajci.
Vrijednost projekta je 19.850 KM, a sredstva su u istom omjeru obezbjedili Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Opština Kozarska Dubica, stanovnici ovog područja, građani i privrednici, svojim donacijama.
U znak sjećanja na sugrađane koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu Dubičani su do sada podigli 8 spomen - obilježja i 4 spomen ploče koje simbolizuje borbu i žrtvu svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.
Istog dana, u okviru „Septembarskih dana odbrane“ u Bjelajcima će, sa početkom u 14.00 časova, biti održan 15. Memorijalni turnir „Zoran Bulić - Zoki“ u znak sjećanja na poginulog policajca Zorana Bulića.
Obilježavanje 20 godina od odbrane od hrvatske agresije u Kozarskoj Dubici počelo je proteklog vikenda danom rukometa u čast i sjećanje na majora Milana Tepića, koji je 29. septembra 1991. godine, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje iz bjelovarskoj kasarni na Bedeniku digao u vazduh vojno skladište i sebe.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi