V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.09.2015. - OTKRIVENO SPOMEN-OBILJEŽJE U BJELAJCIMA
U domu mjesne zajednice Bjelajci danas je otkriveno i osveštano Spomen-obilježje za 18 poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata sa područja te i mjesnih zajednica Moštanica i Hadžibair.
U prisustvu brojnih mještana i zvaničnika, Spomen-obilježje otkrili su potomci nastradalih vojnika, a zatim su sveštenici Dubičke parohije osveštali novoizgrađeni spomenik.
Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović izjavio je da se ovo ministarstvo odazvalo na sve pozive kada je riječ o izgradnji spomenika i spomen-obilježja iz svih srpskih oslobodilačkih ratova, a tako i tokom izgradnje spomen-obilježja u Bjelajcima.
"Važno je reći da ovdje spomen dom nije završen i da ćemo se potruditi da u narednom periodu to učinimo, kako bi se ovdje napravio ambijent da se okupljaju mladi ljudi i podsjete na srpske heroje, koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske i našu slobodu", izjavio je Milunović.
On je naglasio da bi bilo potrebno da se spomen-obilježja u Kozarskoj Dubici podignu u svakoj mjesnoj zajednici.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je opština, u dijelu koliko od nje zavisi, tokom svih poslijeratnih godina na različite načine učestvovala u izgradnji spomen-obilježja u mjesnim zajednicama, te Spomen-hrama u Kozarskoj Dubici sa imenima svih poginulih boraca ove opštine.
"Danas u Bjelajcima, otkrivanjem spomen-obilježja, žalimo zbog izgubljenih sugrađana, ali je ovo i dan kada se moramo prisjećati i obaveza prema njihovim porodicama i čuvanju uspomena", izjavio je Zlojutro.
On je precizirao da preostaje izgradnja spomen-obilježja u mjesnim zajednicama Aginci, Komlenac i Draksenić, s tim da će obilježje u Komlencu morati da ima širi značaj obzirom da je to rodno mjesto narodnog heroja majora Milana Tepića.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić izjavio je da je inicijativu za izgradnju Spomen-obilježja u Bjalajcima dala mjesna boračka organizacija, a da je njegova izgradnja trajala oko godinu dana.
"Ovdje je došlo do jedinstva, prije svega, porodica poginulih boraca, a ovo Spomen-obilježje izgrađeno je za 18 poginulih boraca iz tri mjesne zajednice i osam naseljenih mjesta", izjavio je Ćibić.
On je precizirao da su sredstva za izgradnju Spomen-obilježja u Bjalajcima u jednakim iznosima obezbijedili mještani, dijaspora i drugi građani, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
Ćibić je naglasio da je namjera i plan Opštinske boračke organizacije da Spomen-obilježje u Bjelajcima postane spomen-dom tog područja.
On je podsjetio da je u Kozarskoj Dubici, uz Spomen-hram Svete Petke, izgrađeno ukupno devet mjesnih spomen-obilježja.
Otkrivanju i osveštanju mjesnog spomen-obilježja u Bjelajcima prisustvao je i predsjednik Predsjedništva Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Duško Miletić, koji je istakao da BORS ima više od 1.000 mjesnih boračkih organizacija, te da je malo onih u kojima nije izgrađeno spomen-obolježje poginulim borcima.
Brojne delegacije, opštinski zvaničnici, te poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, položile su danas cvijeće i zapalile svijeće kod spomen-obilježje u Bjelajcima, a počast poginulim borcima izrazili su i mještani i članovi porodica.
U oviru programa "Septembarski dani odbrane", na sportskom centru u Bjelajcima danas je otvoren 15. memorijalni turnir "Zoran Bulić Zoki", na kojem učestvuje osam ekipa.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi