V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.09.2015. - „MEGASEL GRUP“ ŽELI DA GRADI FABRIKU U KOZARSKOJ DUBICI
Predstavnicima italijanske kompanije „Megasel grup“ iz Padove, predvođeni poslanikom u Narodnoj skupštini Darkom Banjcem razgovarali su juče u Banja Luci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović o spremnosti da u Kozarskoj Dubici izgrade fabriku za proizvodnju silicijuma i otvore nova radna mjesta.
Riječ je firmi koja posjeduje sve potrebne ekološke sertifikate, a njena izgradnja je planirana u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”, na teritoriji opštine Kozarska Dubica, a koja je svega 10 km udаljenа od međunаrodnog grаničnog prelаzа Donjа Grаdinа – Jаsenovаc.
Na sastanku je naglašeno da je Republika Srpska u proteklom periodu napravila zapažene rezultate u stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta na privlačenju investicije, te da je Vlada Republike Srpske opredjeljena da u što neposrednijem kontaktu i saradnji sa domaćim i stranim privrednicima kreira ambijent u kojem će se ostvarivati dobri poslovni rezultati.
Predsjednik Srpske je ovom prilikom naglasio blisku saradnju sa poslanikom Banjcem, te da su ovo pozitivni primjeri kako se privlače ulagači.
Takođe je naglašeno da je Republika Srpska spremna i otvorena za ulaganja i da Vlada Srpske želi da sarađuje sa svima i u bližem i u širem okruženju koji u njoj vide ravnopravnog partnera, te će podržati svaku dobru inicijativu koja može doprinijeti većem zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta.
Vlasnik „Megasel group“ Franko Traverso je zahvalio rukovodstvu Srpske na prijemu, kao i narodnom poslaniku na ažurnosti i upornosti da njihovo preduzeće dođe baš u Kozarsku Dubicu.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je danas potvrdio da su pregovori u toku i da opština očekuje zvanično pismo namjere.
„Prema informacijama kojima raspolažemo riječ je o velikom preduzeću, koje radi po evropskim ekološkim standardima, što je za opštinu Kozarska Dubica najbitnije, a osim toga dolazak ove firme će omogućiti zaposlenje oko 70 ljudi“, rekao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi