V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.10.2015.- "TRANSPARENCY INTERNATIONAL" ODRŽAO OBUKU U CILJU BORBE PROTIV KORUPCIJE
U okviru projekta jačanja kapaciteta lokalne zajednice u borbi protiv korupcije, koji sprovodi "Transparency international" Bosne i Hercegovine u Kozarskoj Dubici danas je održana obuka o kreiranju planova integriteta koji će pomoći u borbi protiv ove pojave u društvu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro je naglasio da ova lokalna zajednica pripada opštinama u kojims korupcija nije izražena i dodao da će ovaj sastanak svakako preventivno djelovati na eventualne pojave.
Bojan Stančević rukovodilac programa u "Transparency international" Bosne i Hercegovine je istakao da je Kozarska Dubica visoko pozicionirana među opštinama koje su najmanje korumpirane i to je automatski dobar pokazatelj za ovu lokalnu zajednicu, koja ima još dosta prostora za napredak i usvajanje planova integriteta po kojem će se raditi.
„Realizacija projekta je krenula u decembru prošle godine, a kompletna realizacija traje 24 mjeseca. Sada smo došli do druge faze projekta koja se tiče obuke opštinskih zvaničnika na kreiranju planova integriteta u 20 opština BiH. Državu smo podijelili na pet dijelova vodeći računa o geografskoj cjelini i svaki dio čine četiri opštine. Cilj projekta, koji implementiramo, a koji je finansiran od strane ambasade kraljevine Holandije u BiH, je upravo kreiranje planova integriteta koji će opštinama pomoći u borbi protiv korupcije i koji će pilot opštine u projektu učiniti prepoznatljivima u BIH i šire“, rekao je Starčević.
Pored predstavnika opštine Kozarska Dubica učesnici obuke u Kozarskoj Dubici bili su predstavnici opština Bosanka Krupa, Cazin i Šipovo.
Jusuf Barjaktarević savjetnik načelnika opštine Cazin je rekao da ta Opštinska uprava podržava ovaj projekat, jer se samo putem sprječavanja korupcije i razvijanja pravne sigurnosti može razvijati država.

Ovaj projekat je rezultat istraživanja o percepciji građana o pojavi korupcije koje je rađeno prije dvije godine u svim opštinama BiH.
Projekat je kreiram u saradnji sa Savezom opština i gradova i sa Državnom agencijom za prevenciju korupcije u BiH.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi