V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.11.2015. - USVOJEN NACRT BUDŽETA ZA 2016. GODINU
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas su na tridesetdrugoj redovnoj sjednici usvojili Nacrt budžeta opštine za 2016. godinu u iznosu od 9 miliona 780 hiljada maraka.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije, racunovodstvo i naplatu budžeta Vinko Stojčić pojasnio je da su od resornog Ministarstva dostavljenje preporuke da se koriguju stavke koje se odnose na prihode i usklade sa tokovima.
On je pojasnio da su Nacrtom budžeta za 2016. godinu, takođe, lična primanja radnika umanjena za 8 odsto, odnosno za jednu platu.
“U sledećoj godini će se strogo voditi računa o svim pozicijama koje se odnose na rashode”, rekao je Stojčić i najavio da će javna rasprava o Budžetu biti održana 10. decembra u 11 satu velikoj sali Skupštine opštine.
Na ovom zasjedanju sa 18 glasova za, pet protiv i jednim uzdržanim usvojena je i odluka o uvođenju grejs perioda na krediztno zaduženje opštine.
Odbornici su jednoglasno usvojili Informaciju o potrebama i dosadašnjem stepenu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida, kao i Informaciju o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2014/2015. godini i upis učenika u školsku 2015/2016. godinu na području opštine.
Jednoglasno je usvojena i Informacija o stanju u oblasti kulture na području opštine, kao i odluka o ustupanju na upravljanje i korištenje opreme za održavanje vodovodnog sistema.
Na ovoj Skupštini našle su se i četiri nove tačke kao dopuna Dnevnog reda.
Odluku o uređenju prostora i građevinskom zemljištu usvojena je jednoglasno.
Obrazlažući istu načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović je rekao da je opština po zakonu dužna da donese ovakvu odluku i pojasnio da se ma ovaj način definiše gradsko i ostalo građevinsko zemljište na teritoriji opštine.
Jednoglasno je usvojena i odluka o usklađivanju organizacije i poslovanja Javne ustanove “Centar za socijalni rad” kojoj se dodaje djelatnost dnevne brige o djeci radi početka rada Dnevnog centra.
Na ovom zasjedanju opštinskog paralmenta director JP “Centar za informisanje i kulturu” Željko Dragičević podnio je neopozivu ostavku, a za v.d. direktora imenovana je Dijana Kondić diplomirani novinar i višegodišnji radnik ovog preduzeća.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne