V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.02.2016. - IZGRADNJA STAMBENOG OBJEKTA ZA ZBRINJAVANJE NAJUGROŽENIJIH SOCIJALNIH KATEGORIJA
Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Radovan Grajić izjavio je danas da će u okviru projekta CEB-2 na području opštine Kozarska Dubica biti izgrađen objekat sa 15 stanova za stambeno zbrinjavanje najugroženih socijalnih kategorija iz alternativnih smještaja.
Grajić je danas razgovarao sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i njegovim saradnicima o realizaciji tog projekta i ocijenio da je lokalna zajednica na adekvatan način prepoznala značaj projekta, koji za cilj ima ukidanje kolektivnih centara i zbrinjavanje socijalno najugroženijih stanovnika.
On je naveo da se projekat CEB-2 realizuje na nivou BiH i Republike Srpske, a da je opština Kozarska Dubica jedna od 15 lokalnih zajednica u kojoj je previđena izgradnja stambenih objekata.
"Sljedeće godine u ovo doba trebali bi ovdje u Kozarskoj Dubici biti bogatiji za još jedan objekat, koji bi bio u vlasništvu lokalne zajednice, a gdje bi bili smješteni socijalno najugroženiji ljudi", izjavio je Grajić.
On je naveo da predstoji procedura oko lokacijskih uslova i druge dokomentacije, koja je u nadležnosti lokalne zajednice, a da će zatim biti objavljen tender za izvođenje projekta i odabir korisnika.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je predračunska vrijednost objekta, čija je izgradnja predviđena u okviru projekta CEB-2 u Kozarskoj Dubici, oko 900.000 KM.
"Opština ima obavezu da odredi lokaciju, Skupština opštine da donese odluku kojom se to zemljište određuje za izgradnju objekta, a zatim da se obezbjede komunalni priljučci, izda građevinska dozvola i izgradi pristupna saobraćajnica", objasnio je Zlojutro. On je naveo da će za to biti potrebna simbolična sredstva u odnosu na vrijednost projekta i problem koji se rješava.
"Mi srećom nemamo kolektivni centar u Kozarskoj Dubici, ali imamo identifikovane ljude u alternativnim smještajima i te probleme ćemo prioritetno rješavati", izjavio je Zlojutro.
On je potvrdio da je sa pomoćnikom ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Radovanom Grajićеm razgovarao o dinamici izgradnje pet stambenih kuća za izbjegla lica, kroz realizaciju Regionalnog stambenog projekta.
Zlojutro je zahvalio na saradnji Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i svima koji učestvuju u relizaciji projekata stambenog zbrinjavanja.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić, poslanik u Narodnoj skupštini Darko Banjac, te načelnici opštinskih odjeljenja.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi