V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.03.2016. – JERKOVIĆ: ZALOŽIĆU SE DA GRANIČNI PRELAZ I DALJE OSTANE OTVOREN
Potpredsjednik Republike Sprske Josip Jerković posjetio je juče Kozarsku Dubicu i sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i zamjenikom načelnika Draganom Jaćimovićem razgovarao o aktuelnim temama, između ostalog i o graničnom prelazu u gradu.
"Već sutra imam zakazan sastanak u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu sa ministrom i tamo ću se založiti da ovaj granični prelaz i dalje ostane otvoren kao što je to danas", istakao je Jerković.
On je rekao da je potpredsjednik svih građana Republike Srpske iako dolazi iz reda hrvatskog naroda, te da je zato danas u Kozarskoj Dubici, opštini u kojoj ni prije rata nije bio veliki broj Hrvata, niti sada veliki broj onih koji su prognani iz ovog kraja.
Jerković je rekao da je prvi put u Kozarskoj Dubici i da mu je drago što je došao u opštinu u kojoj se dosta radi i koja ima svoju privredu.
"Razgovarali smo i tome kako naći investitore, jer je ovo prostor koji može zadovoljiti veće privrednike", istakao je Jerković.
"Očekujemo da potpredsjednik ima određen uticaj koji će, kako smo se danas dogovorili, iskoristiti da stanje sa graničnim prelazom ostane kakvo jeste", istakao je načelnik opštine Mile Zlojutro.
On je potvrdio da sa potpredsjednikom Jerkovićem ima visok stepen razumijevanja oko svih tema o kojima su danas razgovarali, pa tako i sa položajem Hrvata u Kozarskoj Dubici, koji su, kako je rekao, u istoj situaciji kao i ostali građani ove opštine.
"Ono što opština čini prema njima je isto kao i prema drugim građanima", izjavio je Zlojutro i dodao da u svojim mogućnostima opština nastoji pomoći kao što je urađeno i kod izgradnje katoličke crkve u Kozarskoj Dubici.
Potpredsjednik Srpske je obišao i katoličku zajednicu u Kozarskoj Dubici i Crkvu Uzvišenja svetog križa.
Upravitelj župe dubičke Marko Vidović je rekao da mu je veoma drago što je potpredsjednik Jerković našao vremena da obiđe ovu zajednicu i posebno istakao da se katolici u Kozarskoj Dubici osjećaju sigurni i da nemaju problema sa bezbjednošću.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi