V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.03.2016.- POČELA REKONSTRUKCIJA GRADSKE VODOVODNE MREŽE
U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen početak radova u drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", koja obuhata rekonstrukciju gradske vodovodne mreže i izgradnju odvojaka prema selima Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa, na području dubičke Ravni, koja će po okončanju te faze projekta biti integrisana u jedinstveni vodovodni sistem u Kozarskoj Dubici.
"Veliki je značaj ove faze radova, prije svega jer će se kvalitet vode dodatno poboljšati jer se stare azbestne cijevi mijenjaju novim cijevima, značajno će se smanjiti gubici na vodovodnoj mreži, a biće omogućeno i znatno bolje poslovanje preduzeća "Vodovod" u Kozarskoj Dubici", izjavio je novinarima načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.
On je naveo da je predviđeno da druga faza radova na izgradnji vodovodnog sistema "Komlenac", koje izvodi preduzeće Integral inženjering iz Laktaša, traje do jula naredne godine.
"Podizvođač radova je dubičko građevinsko preduzeće "Šumil" d.o.o. što je dodatno značajno za našu opšinu", izjavio je Zlojutro.
On je izrazio očekivanje da će u toj opštini ubrzo biti započeta i realizacija treće faze projekta, koja predviđa snabdijevanje vodom na područjima u kojima trenutno nema vodovoda, odnosno od novog rezervoara na Jezerinama u Komlencu do knežičkog područja i sela oko Knežice.
Direkor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Željko Dragičević potvdio je da se trenutno iz izvorišta "Komlenac" vodom snabijeva 86 odsto opštine Kozarska Dubica.
"U drugoj fazi predstoji rekonstrukcija i modernizacija gradske vodovone mreže, koja će dobrinijeti da se samanje gubici na mreži koji su do sada iznosili 40 odsto, te predviđa integrisanje zone Ravni u jednistveni gradski vodovodni sistem", izjavio je Dragičević.
On je dodao da će operativa preduzeća biti angažovana na dijelu radova, a da je, u okviru druge faze projekta već nabavljena značajna i savremena oprema koja se nalazi u krugu preduzeća "Vodovoda".
Predstavnik izvođača radova Sanja Kljajić iz preduzeća "Integral inženjering" Laktaši, precizirala je da je rok za izvođenje radova, koji će početi na šetalištu u Svetosavkoj ulici, 18 mjeseci.
"Mi ćemo dati sve od sebe da to bude u kraćem roku, a počećemo na dionici šetališta u centru grada, kako bi do 15. juna završili dio radova da bi građani Kozarske Dubice mogli uživati tokom ljeta", izjavila je Kljajićeva.
Predstavnik Ministarstva finansija Republike Srpske Bojan Macura izjavio je da je ukupna vrijednost projekta "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" 100 miliona evra i izgazio očekivanje da je u skorije vrijeme biti obezbjeđeni svi uslovi da u Kozarskoj Dubici počne realizacija treće i završne faze projekta.
Pored opštinskih zvaničnika, početku radova u drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", prisustvovao je predstavnik nadzornog tima Eptisa Igor Pogranični i direkor preduzeća "Šumil" d.o.o Kozarska Dubica Milan Šuvak.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi