V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.03.2016. - NAČELNIK OPŠTINE URUČIO NAGRADE UČESNICIMA RELIJA I POZDRAVIO PLANINARE NA KOZARI
Na osmom po redu reliju "Mrakovica 2016" učestvovalo je oko 220 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore sa 97 vozila, a nakon dvodnevnog takmičenja najuspješnijim učesnicima u četiri kategorije dodijeljeni su pehari i medalje.
U finišu manifestacije, nagrade učesnicima relija uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro. On je izrazio čestitke učesnicima i organizatorima relija, koji prema broju učesnika prevazilazi lokalne i regionalne granice.
Organizator trodnevnog relija, koji je sinoć završen na Mrakovici, bio je Off roud klub "Kozara" iz Kozarske Dubice.
Predsjednik tog kluba Bojan Miljatović izjavio je da je ovogodišnji reli protekao uspješno, a da je odziv učesnika premašio očekivanja.
"Veoma smo zadovoljni, iako je organizacija i tok takmičenja bio naporan, reli je okončani bez povrijeđenih, što je važno obzirom na karakter manifestacije", izjavio je Miljatović.
Vožnjom po šumskim nekategorisanim putevima i stazama na Kozari, učesnici relije takmičili su se u tri klase po težini staze koju voze, a to su hard, soft i turist klasa. U okviru programa relija, učesnici su vozili i dva specijalna ispita na lokalitetima Vučana, Pašini konaci i Mandžukine bare.
Miljatović je dodao da je, u organizaciji te manifestacije, izuzetna saradnja ostvarena sa opštinom Kozarska Dubica, gradom Prijedorom, sponzorima i svim učesnicima.

Načelnik Zlojutro pozdravio je juče i učesnika tradicionalne planinarske akcije "Pozdrav proljeću", koji su se okupili na Mrakovci, nakon što su prepješačili 13 kilometara dugu stazu na Kozari.
Zlojutro je potvrdio da je opština Kozarska Dubica bila pokrovitelj odlaska Dubičana na taj planinarski pohod, a da je za organizaciju prevoza zadužena Turistička organizacija te opštine.
Organizovanim prevozom na padine Kozare stiglo je oko 30 Dubičana, članova planinarsko – sportskog društva "Pecija", među kojima su i učenici OŠ "Vuk S. Karadžić", te članovi odreda izviđača "Moštanica".
Direrektor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur potvrdila je da je, pored organizovanog prevoza, ta organizacija obezbjedila i podjelu promotivnih turističkih materijala učesnicima manifestacija iz drugih gradova Srpske i regiona.
Učesnike relija i manifestacije "Pozdrav proljeću" pozdravio je i poslanik u Narodnoj skupštini Darko Banjac.
Od polazne tačke Rajkovića pa do Kozaračkog kamena stazu na Kozari juče je, na prvi dan proljeća, prešlo oko 1.500 planinara, a organizator akcije je Planinarsko društvo "Klekovača” iz Prijedora.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi