V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.04.2016. - POČEO PROGRAM OBILЈEŽAVANЈА DANA OPŠTINE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je danas da je otvaranjem izložbe pod nazivom "Kozara, spomenik slobode" počeo program obilježavanje Dana opštine Kozarska Dubica- 27. aprila.
"Izložba je primjeren način da počenemo obilježavanje Dana opštine – 27. apila, pošto je i sam dan opštine proistekao iz Drugog svjetskog rata, kao dan kada je tadašnja Bosanska Dubica oslobođena od fašizma", rekao je Zlojutro.
On je istakao odgovornost sadašnje i genaracija koje dolaze da se Kozara i događaji iz Drugog svjetskog rata ne zaborave.
"Kozara je velika inspiracija i velika epopeja, to je nešto što treba izučavati još decenijama. Mi tog dijela svoje istorije ne treba da se stidimo, već treba da se ponosimo time, ali i da žalimo za ogromnom žrtvom koju je ovaj grad i opština dala", naglasio je Zlojutro.
Dan opštine Kozarska Dubica – 27. april ustanovljen je u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, a programom su obihvaćeni događaji protokolarnog, kulturnog i sportskog karaktera, koji će biti održani u periodu od 11. do 28. aprila.
Od danas do 27. aprila u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici otvorena je izložba "Kozara, spomenik slobode", autora Marine Ljubičić, kustosa muzeja na Mrakovici.
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici, 21. aprila u 20.00 časova, biće održan koncert SPD "Višnjić", dok je za 23. april programom planirana Svečana akademija KUD-a "Knešpolje".
Sportski dio programa obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica počeće 23. aprila od 8.30 časova u Sportskoj dvorani – mjestu održavanja Međunarodnog aprilskog rukometnog turnira za dječake (2004. godište i mlađi). Dan kasnije, 24. aprila u 10.00 časova počeće Međunarodni košarkaški turnir za mlađe kategorije, 2001. i 2002. godište.
U Domu kulture u Knežici, 24. aprila u 20.00 časova godišnji koncert održaće KUD-a "Knešpolje".
Obilježavanje 27. aprila – Dana opštine Kozarska Dubica počeće u jutarnjim časovima polaganjem vijenaca u parku na Trgu narodnih heroja. Tradicionalna Trka oslobođenja počeće u 17.00 časova, a u 20.00 časova biće održana Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Završni događaj programa obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica je književno veče zavičajnog književnika Rajka Lukača i promocija knjige "Zvono nad međama", koja će biti održana 28. aprila u 19.00 časova u u Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici. Tom događaju će prisustvovati šef Odsjeka Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije Mladen Vesković.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi