V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.05.2016. PRIORITET ZAPOŠLJAVANJE DJECE POGINULIH BORACA VOJSKE RS
Predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić posjetio je juče opštinu Kozarska Dubica, gdje se sastao sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i njegovim saradnicima, kao i predstavnicima boračke populacije. Tema razgovora bio je položaj boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te problemi sa kojima se suočavaju te kategorije stanovnika.
"Kozarska Dubica je jedna od opština koja posebnu pažnju posvećuje ovim kategorijama, svih ovih godina radilo se na stambenom zbrinjavanju, na pomoći pri liječenju i školovanju, izgradnji spomen-obilježja, isplati grantova boračkoj populaciji", podsjetio je načelnik opštine Mile Zlojutro. On je rekao da je na prvom mjestu u problematici ove kategorije zapošljavanje djece boraca i ratnih vojnih invalida, te da je opština na raspolaganju da pomogne koliko može pri svakom pojedinačnom slučaju.
"Opština Kozarska Dubica ima preko 80 odsto zaposlenih u lokalnoj zajednici iz reda boračke populacije, i to je za pozdraviti", istakao je Savčić. On je naglasio i da Kozarska Dubica ima uzornu Boračku organizaciju koja odgovorno i sistemski radi svakodnevno, te o aktuelnim događanjima pravovremeno informiše borački sastav i preduzimaju mjere u okviru svojih mogućnosti. Savčić je istakao i dobru saradnju lokalne zajednice i boračke organizacije, kao i da su postignuti veliki rezultati u pogledu stambenog zbrinjavanja.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu Dušan Drljić pozvao je sve poslodavce sa područja opštine da je jave na javni konkurs za zapošljavanje djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske RS koji je otvoren do 3. juna ove godine jer se na evidenciji Biroa za zapošljavanje u našoj opštini nalazi 218 lica iz boračke populacije, od čega 40 nezaposlene djece poginulih boraca. "Nismo zadovoljni sa ovim podacima i u narednom periodu akcenat se mora staviti na zapošljavanje djece poginulih boraca", naglasio je Drljić.
Predsjednik Boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić takođe je pozvao poslodavce da se jave na javni poziv kako bi se zapošljavanjem djece poginulih boraca na neki način odužili svima onima koji su dali živote za našu zemlju.
On je rekao da opštinska Boračka organizacija svake godine obilježava značajne datume iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, te da ove godine planiraju podignuti dva spomen-obilježja na području opštine, u Agincima za 12 i u Gunjevcima za 14 palih boraca.
"Do 21. septembra planiramo završiti i spomenik u Drakseniću koji se podiže za 19 palih boraca iz ovog kraja, a čija izgradnja je počela prije 16 godina", precizirao je Ćibić.
U Spomen-sobi u prostorijama opštinske Boračke organizacije zapaljene su svijeće i položeno je cvijeće palim borcima sa područja opštine.
Potom je održana proširena sjednica Predsjedništva Boračke organizacije na kojoj su razmatrana brojna pitanja iz ove oblasti.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi