V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.06.2016. - POTPISAN UGOVOR ZA ADAPTACIJU DOMA ZDRAVLJA U KOZARSKOJ DUBICI
U okviru projekta Vlade Republike Srpske "Jačanje zdravstvenog sektora" dubički Dom zdravlja dobiće sredstva koja će biti usmjerena na rekonstrukciju centralne lokacije ove ustanove, a gdje rade četiri tima porodične medicine.
Riječ je o zgradi gdje su smješteni pedijatrija i ginekologija, a sudeći po do sada realizovanim projektima i zahvaljujući domaćinskom odnosu menadžmenta i uspješnom rukovođenju ovom ustanovom, Dom zdravlja izdvojio se među najuređenije u Republici Srpskoj.
"Projekat rekonstrukcije dva veoma značajna odjela zdravstvene ustanove Dom zdravlja "Kozma i Damjan" u kome rade četiri tima porodične medicine, vrijedan je oko 180. 000 KM, a sredstva su osigurana zahvaljujući Vladi Republike Srpske, preko Svjetske banke, koja je ponovo prepoznala značaj ulaganja u našu opštinu, odnosno naš Dom zdravlja i zahvaljujući angažmanu naše opštine kod Savjeta ministara ", rekao je direktor Doma zdravlja Radenko Reljić i dodao da bi rekonstrukcija trebalo da traje do kraja godine.
On je pojasnio da je riječ o adaptaciji objekta koji se nalazi u okviru centralne lokacije Doma zdravlja, gdje će biti adaptirane prostorije za dva tima porodične medicine, te dodatni medicinski sadržaji.
“Radovi obuhvataju sanaciju krova, fasade, ulaza, unutrašnje radove na sanaciji i adaptaciji prostorija za namjenske potrebe, te sanaciju centralnog grijanja, vodovoda i kanalizacije”, rekao je Reljić.
Prema njegovim riječima posebno zadovoljstvo je čuti da su sredstva ponovo, pored više kandidovanih projekata, stigla u Kozarsku Dubicu i naglasio da je od velikog značaja da se u roku od godinu dana uspjelo uticati na više instance vlasti da u našu opstinu usmjere više miliona za tranzitni put, sistem zaštite od poplava i zdravstvo.
Da će radovi početi tokom sljedećeg mjeseca, potvrđeno je i potposivanjem ugovora između ministra zdravlja Dragana Bogdanoća i direktora građevinskog preduzeća "Šumil" iz Kozarske Dubice Milana Šuvaka, a koje je prethodno izabrano na tenderu kao najpovoljniji izvođač radova.
Potpisivanju ugovora o početku radova, juče u zgradi Vlade, prisustvovao je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac koji je naglasio da je ovo izuzetno važan projekat, obzirom da je riječ o rekonstrukciji odjela sadašnje Pedijatrije i Ginekologije zdravstvene ustanove naše opštine, a u kojima su smješteni timovi porodične medicine, čime će se zaokružiti jedan ciklus rekonstrukcije Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.
"Naglasio bih da je ovaj projekat dobijen isključivo zalaganjem i predanosti radu direktora Doma zdravlja "Kozma i Damjan" doktora Radenka Reljića. Svjetska banka podržava samo projekte uspješnih i domova zdravlja koji imaju iza sebe pozitivne rezultate, a jedan od istaknutih u Republici Srpskoj je, svakako, ovaj Dom zdravlja", rekao je Banjac.
On je rekao da je Reljić dokazao da svojim radom zna i umije da bude izuzetan menadžer pored toga što je ugledan ljekar i takav način rada je garant da podrška infrastrukturnim i drugim projektima neće izostati.
"Želim da zahvalim zamjeniku predsjedavajućeg Savjeta ministara Mirku Šaroviću koji je zahvaljujući načelniku opštine Mili Zlojutru prepoznao važnost ovog projekta i Kozarskoj Dubici osigurao 60.000 KM. Posebno bih zahvalio ministru zdravlja i socijalne zaštite Draganu Bogdaniću i Vladi RS koji su preusmjerili oko 120. 000 KM u Kozarsku Dubicu za rekonstrukciju Doma zdravlja. Ovo je dokaz da zajedničkim snagama možemo mnogo da uradimo i nadam se da ćemo tako nastaviti i u buduće, raditi zajedno za boljitak naše opštine", rekao je Banjac.
On je dodao da je sada na njemu kao narodnom poslaniku jedna vrsta obaveze da da svoj doprinos i zajedno sa ostalim instancama vlasti utiče da se u naredne tri godine dođe do rekonstrukcije Bolnice "Mlječanica", koja je od značaja za Kozarsku Dubicu i cijeli prijedorsku regiju.
"Nadam se da ćemo angažmanom više ljudi na određenim pozicijama uspjeti da rekonstruišemo banjsko-rehabilitacioni centar “Mlječanica” i da ta ustanova svojim radom ponese razvoj ne samo Kozarske Dubice nego i prijedorske regije", rekao je Banjac i dodao da je Mlječanica značajan resurs Republile Srpske, te da je za rekonstrukciju neophodno više od 13 miliona KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi