V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.05.2018. - OTVOREN NOVI PROIZVODNO-POSLOVNI OBJEKAT FIRME "KARL KINE"
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić prisustvovao je danas otvaranju novog proizvodno-poslovnog objekta firme "Karl Kine" u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici.
"Puštanjem u rad ovog skladišta, koje ima četiri komore, firma potvrđuje svoju orijentaciju da će na ovim prostorima duže i šire surađivati sa našim koopernatima", rekao je Mirjanić novinarima.
On je dodao da je "Karl Kine" firma koja uživa ugled u cijelom svijetu u programu kiselog programa prerade povrća.
"Na ovim područjima već se potvrdila kao pouzdan partner za naše proizvođače. Imaju oko 300 kooperanata i vrlo pravilan odnos prema proizvođačima sirovina što je alfa i omega uspjeha svake prerađivačke industrije", ocijenio je Mirjanić.
On je dodao da firma redovno izmiruje svoje obaveze i da je stekla povjerenje kooperanata.
"Sada na toj osnovi treba širiti. Mi nismo zadovoljni samo sa ovim nivoom saradnje jer bi željeli da ovdje napravi kapacitet za preradu", naglasio je Mirjanić i dodao da rukovodstvo firme "Karl Kine" ozbiljno razmatra tu želju.
On je naglasio da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske daje podršku i za dosadašnji i budući rad te kompanije, ali da će insistirati da se ide "korak dalje" i pokuša dogovoriti izgradnja kapaciteta za preradu u Kozarskoj Dubici ili bilo gdje u Republici Srpskoj.
Direktor firme "Karl Kine" u BiH Harald Feiling precizirao je da objektat u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" ima 2.000 kvadratnih metara proizvodne površine, u kojem su smještene i četiri hladnjače, u kojima se dnevno može hladiti oko 150 tona krastavaca, koji se transportuje u Njemačku.
"Ovaj lokalitet je ciljno izabran jer se nalazi u blizini granice sa Evropskom unijom, te jer su naši kooperanti u opsegu od 100 kilometara", rekao je Feiling i naglasio da posebnu zahvalnost duguje opštini Kozarska Dubica i načelniku Radenku Reljiću.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je kompanija "Karl Kine" prva kompanija iz zapadnog svijeta, odnosno iz Njemačke, koja je investirala u izradnju objakta u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici.
"Završena je izgradnja velikog i reprezentativnog objekta, a vrijednost investicije je preko tri miliona KM", precizirao je Reljić i dodao da kompanija ima namjeru širenja proizvodnje.
On je naglasio da će opština Kozarska Dubica aposolutno izaći u susret planovima te kompanije jer će to značiti otvaranje novih radnih mjesta.
Upravnik preduzeća "Karl Kine" d.o.o. Kozarska Dubica Boško Čoprka potvrdio je da je firma uspješno polovala u prošloj godini u kojoj je proizvedeno 1.200 tona krastavaca visoke kvalitete.
U ovoj godini firma "Karl Kine" potpisala je ugovore sa oko 220 kooperanata, a naredne sedmice počinje podjela sadnog materijala.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi