V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.12.2015 .- U NOVOOTVORENOM "SUPER KORT" MARKETU ZAPOSLENO 25 NOVIH RADNIKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je danas da otvaranje Super Kort marketa, u kome je zaposleno novih 25 radnika, pokazuje da je Kozarska Dubica dobro mjesto za investiranje.
"Ovim se pokazuje da je Kozarska Dubica dobro mjesto za investiranje i da je vlasnik marketa Kort prepoznao Kozarsku Dubicu kao takvu", izjavio je Zlojutro.
On je zahvalio investitoru, kompaniji Frukta Trejd iz Dervente, i dodao da će se vrlo brzo pokazati opravdanost te investicije.
"Imamo još nekoliko najava o značajnim i jednako bitnim investicijama, koje su veoma važne jer svako novo radno mjesto nama znači mnogo. Ovdje će, koliko sam upoznat, raditi 25 novih radnika, što znači da će jednako toliko porodica u Kozarskoj Dubici imati još jedan ili jedini prihod", rekao je Zlojutro.
On je izrazio očekivanje da će najavljene investicije biti realizovane u kratkom vremenskom roku i da će još nekoliko objekata biti otvoreno i na gradskom području opštine i u poslovnoj zoni "Lipova greda".
U Kozarskoj Dubici danas je otvoren Super Kort market, kompanije Frukta trejd iz Dervente, 24. po redu prodajni objekat u Republici Srpskoj.
Vlasnik te kompanije Duško Reljić najavio je da će tokom naredne godine prodajni objekti biti otvoreni u Brčkom, Prijedoru i Novom Gradu.
Market Super kort u Kozarskoj Dubici prostire se na 800 kvadratnih metara prodajnog prostora, a pored marketa u objektu radi picerija, kafe bar i igraonica za djecu.
22.12.2015. - OPŠTINA ĆE PODRŽATI HUMANITARNU AKCIJU "S LЈUBAVLЈU HRABRIM SRCIMA"
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović prisustvovaće sutra donatorskoj večeri koja se u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci organizuje da bi se prikupila sredstava za pomoć u liječenju djece sa rijetkim oboljenjima.
"Učešćem u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" opština Kozarska Dubica će u skladu sa mogućnostima doprinijeti da donatorska veče bude provedena u što širem obimu, da bi svi zajedno pružili pomoć onima kojim je najpotrebnija", izjavio je Zlojutro.
Šesto donatorsko veče u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" organizuje se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.
Uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske, program donatorske večeri biće emitovan i na Radio-televiziji Kozarska Dubica.
Prema podacima Doma zdravlja, u Kozarskoj Dubici registrovane su dvije odrasle osobe sa rijetkim oboljenjima. U pitanju je Žilijen Bareov sindrom, rijedak neurološki poremećaj u kojem imunološki sistem napada sopstvena tkiva perifernog nervnog sistema.
21.12.2015. - USVOJEN PROGRAM RADA ZIMSKE SLUŽBE ZA 2016. GODINU
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Program rada zimske službe za 2016. godinu, definisan u cilju obezbjeđenja prohodnosti svih saobraćajnica radi bezbjednog odvijanja saobraćaja vozila i pješaka.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić precizirao je da će se poslovi zimske službe vršiti na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima na području opštine na način propisan Pravilnikom o održavanju javnih puteva, a prema Programu rada zimske službe.
"Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, kao nosilac poslova zajedničke komunalne potrošnje, poslove zimske službe povjeriće preduzeću izabranom u postupku javne nabavke, a dio poslova zimske službe na seoskim područjima biće vršen u saradnji sa mještanima", obrazložio je Babić.
On je dodao da su finansijska sredstva za finansiranje usluga održavanja saobraćajnica u zimskom periodu obezbjeđena u budžetu opštine za 2016. godinu.
"Izvršioci poslova odgovorni su za maksimalnu moguću prohodnost saobraćajnica u zimskom periodu, 24 časa dnevno, bez obzira da li je radni ili neradni dan, a to podrazumijeva i organizovano neprekidno dežurstvo nadležnog referenta u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove", dodao je Babić.
Programom rada zimske službe za 2016. godinu definisani su obim i kvalitet poslova, način izvođenja radova, način plaćanja, nadzor i mjere za izvršenje programa.
Zbog odustajanja zakupaca, na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, van snage stavljeno je više odluka o dodjeli poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine.
21.12.2015. - USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA OPŠTINE ZA 2015. GODINU
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Nacrt Rebalansa budžeta opštine za 2015. godinu koji iznosi 9.580.000 KM, što je za 355.600 KM manje u odnosu na plan budžeta opštine za tekuću godinu.
Planirani izvorni prihodi po Rebalansu budžeta za 2015. godinu iznose 8.467.000 KM, što je za 2,2 odsto manje u odnosu na izvorne prihode planirane budžetom za 2015. godinu. Poreski prihodi čine 75 odsto izvornih prihoda i za 1,7 odsto su viši od plana budžeta za tekuću godinu.
Načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta opštine Kozarska Dubica Vinko Stojčić obrazložio je da je osnov za donošenje Nacrta Rebalansa budžeta promjena u prilivu sredstava, kao i ugovor o uvođenju grejs perioda sa bankama u kojima Opština Kozarska Dubica ima kreditno zaduženje.
Kao glavni razlog za donošenje rebalansa, Stojčić je naveo Program mjera za povećanje budžetski prihoda, mjera štednje i racionaliacije u 2015. godini, koji je u Skupštini opštine usvojen u martu ove godine i koji se u najvećoj mjeri tiče ličnih primanja zaposlenih u Opštinskoj upravi i drugim preduzećima i ustanovama koji se finansiraju iz budžeta, a koji nije dao planirane efekte.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je realativno zadovoljan godinom koja je na izmaku, prihodima i rashodima budžeta u datim uslovima i vemenu u kojim opština funkcioniše.
"Možemo biti relativno zadovoljni godinom koja je iza nas, jer ovoj opštini treba dug period za oporavak i ona se polako oporavlja", rekao je Zlojutro u Skupštini opštine Kozarska Dubica.
Za Nacrt Rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2015. godinu glasalo je 18 odbornika, dok su četiri bila protiv.
18.12.2015.-NIKOLJDANSKE SVEČANOSTI I PAKETIĆI U SVIM OSNOVNIM ŠKOLAMA
Nikoljdanske priredbe danas su održane u svim osnovnim školama u Kozarskoj Dubici, a paketiće koje je obezbijedila opštinska uprava dobio je 121 učenik prvog razreda.
Čestitajući svima koji Svetog Nikolu slave kao krsnu slavu, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro rekao da mu je drago što prisustvuje obilježavanju tog praznika u Osnovnoj školi "Sveti Sava". On je dodao ga ga raduje to što još uvijek ima dosta dječice za koju su pripremljeni nikoljdanski paketići.
Sa učenicima škole "Vuk S. Karadžić" danas se družio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović.
"Zadovoljstvo je biti ovdje i vidjeti dječije osmjehe, a mi smo tu da im makar malo uljepšamo današnji dan, da i oni budu srećni i zadovoljni i da Svetog Nikolu zapamte kao jedan od najljepših srpskih praznika", rekao je Jaćimović.
Nikoljdanski paketići danas su obradovali i najmlađe učenike Osnovne škole "Majka Knežopljka". Na priredbama koje su upriličene u Međuvođu i Knežici sa učenicima ove škole družio se potpredsjednik Skupštine opštine Marinko Gvozden.
18.12.2015. - IZVRŠENA DRUGA NADZORNA PROVJERA PRIMJENE STANDARDA ISO 9001:2008
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica izvršena je druga nadzorna provjera primjene standarda ISO 9001: 2008, nakon resertifikacione provjere iz 2013. godine – potvrdio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu Dušan Drljić.
On je naveo da su provjeru ispunjenosti standarda u radu opštinske uprave juče izvršili predstavnici njemačke sertifikacione kompanije "TÜV Rheinland" sa sjedištem u Beogradu, Vladimir Simić i Jelena Jeftić, koji su konstatovali da su u radu opštinske uprave Kozarska Dubica primijenjeni, održani i ispunjeni zahtjevi standarda ISO 9001:2008.
"Sertifikovani provjerivači te kompanije "TÜV Rheinland" tokom ovogodišnje nadzorne provjere sa posebnom pažnjom pristupili su kontroli primjene standarda i procedura u Odjeljenju za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti i Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove", precizirao je Drljić.
Sertifikacija u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001: 2008 u opštini Kozarska Dubica prvi put je izvršena 2007. godine, a dugogodišnji proces modernizacije rada lokalne uprave nastavljen je do danas sa ciljem da se u praksi primjenjuju četiri principa Evropske unije: odgovornost, efikasnost, transparentnost i usmjerenost ka korisniku.
17.12.2015. - U DJEČIJEM VRTIĆU "PČELICA" PODIJELJENO 155 PAKETIĆA
U povodu obilježavanja praznika Svetog Nikole u Dječijem vrtiću "Pčelica" danas je podijeljeno 155 paketića, koje je za mališane te predškolske ustanove obezbjedila Opština Kozarska Dubica.
U vrijeme podijele paketića u vrtiću "Pčelica" boravio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica, koji je nakon druženja sa mališanima, potvrdio da je za djecu predškolskog uzrasta, najmlađe osnovce i djecu sa posebnim potrebama iz udruženja "Rastimo zajedno", opština obezbijedila 305 paketića.
Direktor Dječijeg vrtića "Pčelica" Gordana Radović istakla da je podjela nikoljdanskih paketića jedna od najljepših tradicija u toj ustanovi, a da su "posjeti" Svetog Nikole prethodile prigodne priredbe u svim vrtićkim grupama.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro sutra će uručiti paketiće najmlađim učenicima Osnovne škole "Vuk S. Karadžić", a poklone će dobiti i učenici Osnovne škole "Sveti Sava", koje će posjetiti zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović.
Paketići će sutra dobiti i učenici prvog razreda škole "Majka Knežopoljka" u Knežici i Međuvođu, koje će posjetiti potpredsjednik Skupštine opštine Marinko Gvozden.
Zahvaljujući zajedničkoj akciji Crkvene opštine Kozarska Dubica i preduzeća "Dubikoton", nikoljdanske paketiće juče je dobilo deset mališana predškolskog uzrasta iz socijalno ugroženih porodica sa spiska Centra za socijalni rad.
17.12.2015. - U PONEDELJAK XXXIII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić sazvao je tridesettreću redovnu sjednicu Skupštine opštine, koja će se održati u ponedeljak, 21. decembra, sa početkom rada u 9.00 časova.
Dnevnim redom predviđeno je razmatranje Nacrta Rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2015. godinu i Programa rada zimske službe za narednu godinu. Na sjednici će biti razmatrano i nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi