V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.07.2015. - U nedjelju organizovan prevoz do Mrakovice
Povodom obilježаvаnjа 4. julа, Dаnа borаcа, opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz građanima do Mrakovice, gdje će biti upriličena prigodna manifestacija.
Dаn borаcа obilježiće se u nedjelju, 5. julа, a polazak iz Kozarske Dubice plаnirаn je u 08.00 čаsovа ispred zgrаde SUBNOR-а.
Putnici koji se nаlаze nа prаvcu premа Prijedoru moći će ući nа lokаlnim stаjаlištimа.
SUBNOR Kozаrske Dubice, koji je orgаnizator odlаsаk nа Mrаkovicu, pozvo je građane dа svojim prisustvom uveličаju ovаj dogаđаj i iskаžu poštovаnje premа žrtvаmа Drugog svjetskog rаta i premа preživjelim borcimа.

30.06.2015. – Dogovoren nastavak izgradnje kolektorske mreže u naselju "Petar Pecija"
Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić i načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro postigli su danas dogovor o nastavku realizacije projekta izgradnje kolektora u izbjegličkom naselju "Petar Pecija", koji će biti finansiran u iznosu od 260.000 KM.
"Taj projekat važan je ne samo za povratničku veću sveukupnu populaciju Kozarske Dubice, jer nisu u pitanju samo estetski veći higijenski problemi", izjavio je Ramić.
On je precizirao da će izgradnju kolektora u naselju "Petar Pecija" zajednički finansirati federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica, koje će obezbijediti 60 odsto sredstava, dok će 40 odsto vrijednosti projekta finansirati opština Kozarska Dubica.
Ramić je dodao da je položaj povratničke populacije u Kozarskoj Dubici u mnogo čemu sličan položaju domicilnog stanovništva, te da je i dalje najizraženiji problem zapošljavanja.
"Razgovarali smo danas i o nekim drugim mogućnostima, koje se tiču podrške zapošljavanju na području opštine i mi ćemo i u tom smislu nastojati pomoći", izjavio je Ramić.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da je ministra Ramića upoznao sa stanjem u opštini u političkom i privrednom smislu, a da su razgovarali o problemima povratničke populacije i mogućnostima realizacije infrastrukturnih projekata.
"Mislim da ćemo sa ovim prvim infrastrukturnim projektom otvoriti vrata saradnje, a značajna je i činjenica da federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica za zapoljavanje daje određena bespovratna sredstva, koja nisu mala, i to bi moglo biti značajno za naše privrednike i eventualno za buduće investitore", rekao je Zlojutro.
30.06.2015. – "Konferencija beba" u Kozarskoj Dubici
Na manifestaciji "Konferencija beba" u Kozarskoj Dubici sinoć je formirano Predsjedništvo beba u kojem su se našle Teodor Babić, najmlađa beba, Jovana Krnjajić, najstarija beba i Tea Slijepac, beba sa najviše braće i sestara.
Konferencija je okupila 136 djece, 85 mališana starosti od jedne do šest godina i 51 bebu do godinu dana starosti.
Na skupu, održanom ispred Doma kulture u Kozarskoj Dubici mališanima rođenim od Vidovdana prošle godine uručeni su pokloni Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštine Kozarska Dubica i Fabrike higijenskih proizvoda "Violeta".
"Konferenciju beba" u Kozarskoj Dubici otvorio je načelnik opštine Mile Zlojutro, dok je v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica ukazao na značaj manifestacija i roditeljstva i dodao da, osim podrške ovoj manifestaciji, opština stimuliše natalitet kroz novčanu pomoć višečlanim porodicama, nezaposlenim roditeljima i bračnim parovima koji se liječe od steriliteta.
Za najmlađe Dubičane i njihove roditelje izveden je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mališani Dječijeg vrtića "Pčelica", najmlađi članovi folklornog ansambla "Una" i Dramski studio "Artist".
Pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica, "Konferencija beba" održana je sedmi put, a riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se pod sloganom "Brojnija Srpska, ljepša Srpska" organizuje u 27 gradova i opština u Republici Srpskoj s ciljem povećanja nataliteta.
28. 06.2015. – Kod manastira Moštanica obilježena krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka
U manastiru Moštanica kod Kozarske Dubice danas je služena liturgija i parastos za sve stradale srpske vojnike od Kosovskog boja do danas, te slavski obred povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.
Obilježavanje Vidovdana kao krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH dokazuje da Vojska RS nije otišla u istoriju, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
„Vojska Republike Srpske nije otišla u istoriju. Ona je živa, među nama i u nama, jer je odraz i simbol slobode, koja je i danas naš osnovni cilj i težnja - izjavio je Dodik.
On je naglasio da je Vojska Republike Srpske baštinila najbolje slobodarske vrijednosti srpskog naroda, te ratovala u skladu sa međunarodnim konvencijama, očuvala slobodu i teritoriju Srpske i stvorila uslove za politički dogovor.
„Proslavljaući ovu krsnu slavu, mi se i danas sjećamo svih boraca Vojske RS, njenih komadanata, žrtava koje su pale i vojnika koji su poginuli časno braneći slobodu srpskog naroda i želje da Republika Srpska bude što jača i samostalnija“, rekao je Dodik.
Liturgiju i slavski obred služio je vladika bihaćko-petrovački Atanasije, koji je izjavio da Kosovski boj traje i u današnjem vremenu, ali da se vodi na intelektualnom i pravnom planu.
28.06.2015. - U Knežici služen parastos za 224 poginula borca iz Kozarske Dubice
Kod spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, u Knežici je danas služen parastos i položeni vijenci u pomen na 224 stradala borca Vojske Republike Srpske iz Kozarske Dubice.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić izjavio je da ta organizacija ove godine obilježavanju Vidovdana posvetila posebnu pažnju.
"Ove godine je 20 godina od utemeljenja i stvaranja Republike Srpske, zato smo i Vidovdanu posvetili posebnu pažnju i u dva dana aktivnosti obišli sva grobna mjesta poginulih boraca na području naše opštine, položili pomen ružu, zapalili svijeće i poklonili se, jer su oni dali živote za opstanak svog naroda i njima najviše dugujemo", izjavio je Ćibić.
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je Vidovdan simbol mnogih stradanja i važnih događaja u srpskoj istoriji.
On je u ime Boračke organizacije Republike Srpske čestitao Vidovdan svim borcima 11. dubičke brigade i narodu Dubice na ogromnom doprinosu u stvaranju Republike Srpske.
25.06.2015. – U ponedjeljak sedma "Konferencija beba"
U oviru programa "Dubičkog ljeta 2015" u ponedjeljak, 29. juna, u Kozarskoj Dubici biće održana sedma po redu "Konferencija beba". Radi se tradicionalnoj manifestaciji koja se pod sloganom "Brojnija Srpska, ljepša Srpska" organizuje u 27 gradova i opština u Republici Srpskoj, a jedan od osnovnih ciljeva manifestacije je povećanje nataliteta.
Na "Konferenciji beba" biraće se tročlano Predsjedništvo koga čine najmlađa beba, najstarija beba i beba sa najviše braće i sestara, za koje će poklone obezbijediti Tvornica higijenskih proizvoda "Violeta".
Učesnicima manifestacije biće podijeljene majice koje je obezbijedilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i pokloni, koje je obezbjedila opština Kozarska Dubica sa sponzorima.
Manifestaciju će pratiti i kulturno-umjetnički program u kome će nastupiti mališani iz Dječijeg vrtića "Pčelica", najmlađi članovi Folklornog ansambla "Una" i Dramski studio "Artist".
"Konferencije beba" biće održana u ponedjeljak, 29. juna, na platou ispred Doma kulture u 19.00 časova, a pokrovitelj manifestacije je opština Kozarska Dubica.
22.06.2015.– Održana 28. redovna sjednica Skupštine opštine
Na 28. redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja je sazvana na zahtjev 17 odbornika iz SDS-a, SNSD-a i DNS-a, koji čine novu skupštinsku većinu, za predsjednika Skupštine opštine izabran je odbornik Milovan Barišić.
Na istoj sjednici, za zamjenika načelnika opštine Kozarska Dubica izabran je Dragan Jaćimović.
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica prethodno su se, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, tajnim glasanjem izjasnili o opozivu dosadašnjeg predsjednika Nebojše Milovčevića, koji je razriješen funkcije na osnovu glasova 16 od ukupno 27 odbornika Skupštine opštine.
Na sjednici je konstatovana neopoziva ostavka dosadašnjeg zamjenika načelnika opštine Ljubomira Marjanovića.
Na prijedlog načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutra, a u skladu sa zakonskim odredbama, dužnosti su razriješeni načelnici dva opštinska Odjeljenja, te na period od 90 dana za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti imenovan je Miroslav Tica, dok je novoimenovani vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Darijan Babić.

19.06.2015. – Svečano pušten u rad vodovodni sistem "Komlenac"
U Kozarskoj Dubici danas je svečano u rad pušten vodovodni sistem izgrađen u prvoj fazi projekta "Vodosnabdijevanje sa izvorišta Komlenac", čija je ukupna vrijednost 3,7 miliona KM.
Nakon puštanja u rad novog vodovodnog sistema, sa kojeg će se gradsko područje opštine pitkom vodom snabdijevati za sedam do deset dana, načelnik Opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da taj događaj od izuzetne značaja opštinu i njene stanovnike.
"Kozarska Dubica je napokon dobila vodovodni sistem u vlasništvu opštine, te zdravu i kvalitetnu vodu", izjavio je Zlojutro i dodao da je polovina sredstava za finansiranje prve faze izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" obezbijeđena iz donatorskih sredstava Evropske komisije.
"Želim da se zahvalim Evropskoj komisiji i svim subjektima koji su učestvovali u projektu. Očekujem da ćemo uspješno okončati i naredne dvije faze projekta, a kada se sve to završi možemo reći da će Kozarska Dubica imati jedinstven sistem vodosnabdijevanja, ne grada već opštine u cijelini", izjavio je Zlojutro.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi